Wednesday, June 12, 2024
Jurnalism corect


DOCUMENT Dezastrul din Sănătate | Câte spitale din România funcționează fără autorizație de securitate la incendiu

By Robert Madaianu , in Stirile zilei , at 18 februarie 2022 Etichete: ,

Aproape 500 de clădiri care aparțin spitalelor din România nu dețin autorizație de securitate la incendiu, potrivit unui document al Ministerului Sănătății, consultat de Main News. În această categorie se află doar imobilele construite după 1992, pentru că cele mai vechi nu necesită acest aviz. 

În România există, mai exact, 473 de clădiri ale spitalelor care nu sunt autorizate din punctul de vedere al securității la incendiu. Asta cu toate că țara noastră se confruntă cu un număr foarte mare de incendii în unitățile medicale, în special în perioada pandemiei, din cauza suprasolicitării.

Documentul consultat de Main News (FOTO 1) indică faptul că alte 67 de clădiri sunt autorizate parțial.

Foto 1: fragment din documentul Ministerului Sănătății

Peste o mie de spitale nu necesită autorizație

Autorizația, care reflectă un anumit nivel de respectare a normelor legate de securitatea la incendiu, nu este luată în calcul în cazul a peste 1.500 de clădiri ale spitalelor din întreaga țară.

Și asta pentru că, potrivit reglementărilor în vigoare, clădirile construite înainte de 1992 nu au nevoie de acest aviz.

CITEȘTE ȘI: Continuă schimbul de replici între Ghinea și Rafila privind înființarea Agenţiei pentru Investiţii în Domeniul Sanitar

FOto: Inquam Photos / Costin Dincă

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW