Wednesday, May 22, 2024
Jurnalism corect


DOCUMENT Curtea de Apel București deschide o portiță pentru Dragnea / Cum ar putea „primi” fostul șef PSD posibilitatea contestării sentinței din dosarul angajărilor fictive

By Robert Madaianu , in Justitie Stirile zilei , at 11 octombrie 2019 Etichete: , ,

Curtea de Apel București a motivat o decizie dată la începutul lunii octombrie, pe 2, prin care a anulat o hotărâre a Consiliului Superior al Magistraturii. Hotărârea viza organizarea tragerii la sorți a completurilor de 5 judecători de la Instanța Supremă.

Magistratul de la Curtea de Apel arată, în motivare, că decizia CSM nu a fost publicată în Monitorul Oficial, așa cum ar fi trebuit.

„Reține Curtea faptul că Hotărârea nr.1535/2018 emisă de pârâtul Consiliul Superior al Magistraturii – Secția pentru judecători este un act administrativ cu caracter normativ, calificare în raport de care se constată neîndeplinirea formelor procedurale de publicare în Monitorul Oficial, partea I, în vederea intrării lor în vigoare, conform art. 10 alin. (1) din Legea nr. 24/2000, aceasta fiind publicată doar pe pagina de internet a instituției emitente pârâte”, se arată în documentul întocmit de magistrat.

Decizia Curții de Apel nu este, însă, definitivă, astfel că ultimul cuvânt îl vor avea tot judecătorii Înaltei Curți.

Eventuala rămânere definitivă a deciziei, în forma stabilită de Curtea de Apel, l-ar putea ajuta pe Liviu Dragnea. Fostul președinte al Camerei Deputaților a fost condamnat de un complet de cinci judecători, desemnat printr-o tragere la sorți care a avut la bază și decizia CSM. Astfel, potrivit unor specialiști consultați, Dragnea ar putea depune o contestație în anulare, prin care să ceară anularea sentinței, pe motiv că acel complet care l-a trimis la închisoare nu ar fi unul legal constituit.

Potrivit DNA, Dragnea a intervenit pentru menţinerea în funcţie şi plata drepturilor salariale pentru două angajate de la DGASPC Teleorman, deşi ştia că acestea lucrau de fapt în cadrul Organizaţiei PSD Teleorman.

În decembrie 2013, procurorii au înregistrat o sesizare din oficiu cu privire la faptul că Floarea Alesu, director executiv al DGASPC Teleorman, în schimbul unor foloase necuvenite, proceda la menţinerea ilegală în posturi a două angajate de la DGASPC Teleorman, Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica.

Potrivit procurorilor, cele două angajate nu s-au prezentat la serviciu şi nici nu au prestat vreuna dintre activităţile înscrise în contractul lor muncă semnat cu DGASPC Teleorman, desfăşurându-şi de fapt activitatea la sediul Organizaţiei PSD Teleorman. DNA susţine că, în calitate de preşedinte al CJ Teleorman, Liviu Dragnea coordona şi controla activitatea DGASPC Teleorman, instituţie în cadrul căreia au fost încadrate Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica. Procurorii afirmă că Liviu Dragnea a determinat-o pe Anisa Niculina Stoica să se angajeze şi să fie remunerată în cadrul DGASPC Teleorman. Dragnea mai este acuzat că a contribuit, prin influenţa pe care o avea în calitate de preşedinte al CJ Teleorman, ca Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica să fie menţinute în funcţie la DGASPC Teleorman.

Foto: INQUAM PHOTOS/Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW