Friday, December 2, 2022
Jurnalism corect


DOCUMENT Cum l-ar fi șantajat șeful CJ Călărași pe procurorul care îl ancheta: Fac balamuc!

By Vîrban Robert , in Justitie Stirile zilei , at 2 martie 2021

Detalii neverosimile ies la iveală din dosarul penal deschis pe numele lui Vasile Iliuță, președinte al Consiliului Județean Călărași. Potrivit rechizitoriului consultat de Mainnews.ro, social-democratul l-ar fi amenințat pe procurorul care îl ancheta pentru abuz în serviciu că va declanșa o amplă acțiune, cu sprijinul serviciilor de informații, pentru a-l compromite profesional. 

„Inculpatul (n.r. – Vasile Iliuță) i-a spus persoanei vătămate că o să angajeze detectivi particulari care să o urmărească, context în care a precizat că are serviciile în spate și că dacă în trecut a săvârșit cea mai mică abatere, va afla și o va distruge”, se arată în rechizitoriu.

Media, armă de șantaj

În același timp, Vasile Iliuță l-ar fi amenințat pe procuror că va cumpăra o televiziune cu scopul expres de a realiza materiale împotriva acestuia și că îl va urmări cu detectivi particulari.

„Inculpatul a continuat să amenințe persoana vătămată, afirmând că o va distruge, inclusiv prin cumpărarea unei televiziuni care să facă reportaje despre ea, din fața parchetului. De asemenea, inculpatul i-a spus persoanei vătămate că o să angajeze detectivi particulari care să o urmărească”, se mai arată în document.

Rechizitoriul poate fi consultat aici

Context

Vasile Iliuță a fost trimis în judecată pe 24 februarie de Direcția Națională Anticorupție pentru abuz în serviciu. Social-democratul este acuzat și că ar fi încercat șantajarea procurorului de caz pentru a-l determina să nu dispună trimiterea sa în judecată.

Potrivit DNA, Vasile Iliuță ar fi refuzat să aprobe plata salariilor pentru 10 angajați din cadrul Consiliului Județean Călărași, în condițiile în care magistrații Tribunalului Călărași au dispus suspendarea a două hotărâri prin care aceștia fuseseră concediați. Totodată, acesta ar fi semnat două documente despre care știa că sunt falsificate și în care nu fuseseră inserate perioadele lucrate de cei 10 angajați

Prin aceste demersuri, Vasile Iliuță ar fi fost creat un prejudiciu angajaților respectivi în valoare totală de 134.203 lei, cuantificat în neplata salariilor. 

Sursa foto: Facebook / Vasile Iliuță

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW