Thursday, December 2, 2021
Jurnalism corect


DOCUMENT Cum arată documentele pe care trebuie să le completăm pentru a circula în intervalul în care sunt impuse restricţii

By Redactia , in Stirile zilei , at 27 martie 2021 Etichete: ,

Duminică intră în vigoare noile restricţii stabilite de autorităţi, urmând ca în localitățile în care incidența rata de incidență a cazurilor de coronavirus depășește pragul de 4‰, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, circulația să fie permisă până la ora 20:00, iar toți operatorii economici vor închide la 18:00. Restricția se va aplica întreaga săptămână, în caz că incidența trece de 7,5‰. Sălile de fitness vor suspenda activitatea, în localitățile unde rata de incidență depășește 4‰.

Persoanele care circulă în afara programului stabilit de autorităţi trebuie să completeze o declaraţie pe proprie răspundere sau să deţină o adeverinţă de la angajator, conform celor de mai jos:

MAI, explicaţii privind completarea declaraţiei pe proprie răspundere

„Precizăm faptul că declarația pe propria răspundere poate fi completată integral olograf („de mână”), cu preluarea tuturor elementelor prevăzute în modelul declarației pus la dispoziție.

Declarația pe proprie răspundere completată/adeverința eliberată de angajator se va afla în posesia persoanei care efectuează deplasarea, împreună cu documentul de identitate, și va fi pusă la dispoziția reprezentanților Poliției Române și ai Jandarmeriei Române, la momentul legitimării persoanei.

Menționăm faptul că, potrivit Hotărârii Guvernului nr. 308 din 26.03.2021, obligația completării declarației pe proprie răspundere se instituie începând cu ora 20.00 a zilei de 28 martie a.c., pentru localitățile în care incidența îmbolnăvirilor la 1000 de locuitori este mai mare de 4, respectiv de 7,5.

Modelele de declarație pe propria răspundere și al adeverinței eliberate de angajator pot fi descărcate accesând link-ul https://cetrebuiesafac.ro/modele-declaratii, precum și accesând pagina web a Ministerului Afacerilor Interne, secțiunea UTILE”, transmite MAI pe pagina de Facebook.

Măsurile adoptate în ședința de Guvern

– Unde incidența depășește 4‰ în zilele de vineri, sâmbătă și duminică circulație va fi permisă până la ora 20:00. Operatorii economici vor funcționa până la ora 18:00. Se va reveni dacă incidența scade sub 3,5‰.

– Dacă incidența depășește 7,5‰, circulația va fi permisă doar până la ora 20:00 pe toată durata săptămânii. Operatorii economici vor funcționa până la ora 18:00. Se va reveni dacă incidența scade sub 3,5‰.

– Pentru noaptea 3-4 aprilie, se va permite circulația până la ora 2:00 pentru deplasarea la slujba Paștelui Catolic.

– Se va oferi o derogare și pentru Paștele Ortodox, însă va fi cuprins în următoarea hotărâre.

– Pentru operatorii economici care desfășoară activități de fitness vor avea activitatea suspendată acolo unde incidența depășește 4‰ și se va relua când incidența scade sub 3,5‰.

– A fost adoptată și hotărârea CNSU, iar cetățenii veniți din Marea Britanie nu vor mai intra în carantină.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

 

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW