Saturday, December 2, 2023
Jurnalism corect


DOCUMENT Cazul șocant al pedofilului cu 1.000 de victime, lăsat în libertate deși ar fi spus, la audieri, că ar face sex cu o copilă de 10 ani. Procurorul DIICOT nu a cerut prelungirea arestării

By Robert Madaianu , in Justitie Stirile zilei , at 6 octombrie 2020 Etichete: , ,

Un caz cu nenumărate semne de întrebare iese la iveală după ce un procuror DIICOT nu a solicitat prelungirea arestării preventive a bărbatului pe care îl cerceta, acesta din urmă fiind acuzat că a agresat sexual aproximativ 1.000 de minori. Asta deși, potrivit rechizitoriului din dosar, individul ar fi spus, la audieri, că ar întreține relații sexuale cu o minoră de zece ani. 

Bărbatul cercetat de DIICOT are 37 de ani și este acuzat că ar fi contactat aproximativ 1.000 de copii, cărora le-ar fi trimis diverse imagini cu caracter pornografic.
La momentul perchezițiilor, oamenii legii au găsit peste 40.000 de poze și filmări cu minori în ipostaze sexuale, potrivit rechizitoriului obținut și consultat de Main News.

Arestat și eliberat

Individul a fost trimis în spatele gratiilor, în arest preventiv, în luna iulie, măsură prelungită în august.

Însă, procurorul DIICOT Mureș nu a mai cerut, în septembrie, prelungirea arestării. Astfel, bărbatul a fost eliberat și pus sub control judiciar.

FOTO 1 – pasaj din rechizitoriu

Asta deși, în timpul audierilor, el ar fi declarat că ar întreține relații sexuale cu o minoră de 10 ani.

FOTO 2 – pasaj din rechizitoriu

Decizia procurorului este rar întâlnită, faptele de care este acuzat individul fiind grave. De regulă, anchetatorii solicită prelungirea acestor măsuri.

Cum se apără DIICOT

Într-o reacție transmisă pentru mainnews.ro, DIICOT a precizat că procurorul a considerat că nu se mai impune arestarea bărbatului, pentru că ancheta ajunsese la final și nu mai putea fi afectată.

Procurorul de caz a apreciat că nu se mai impune cercetarea în stare de arest preventiv a inculpatului întrucât urmărirea penală a fost finalizată și inculpatul nu mai putea periclita buna desfășurare a anchetei.
Totodată, a fost avută în vedere și modalitatea de săvârșire a faptei pentru care inculpatul era cercetat, nefiind identificate victime directe sau probe că acesta ar fi întreținut sau ar fi încercat să întrețină acte sexuale cu minori”, se arată în reacția DIICOT.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

 

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW