Friday, January 27, 2023
Jurnalism corect


DOCUMENT – Cât costă și când va fi gata ”Registrul Violatorilor”, baza de date care va cuprinde infractorii sexuali din România

By Robert Madaianu , in Justitie Stirile zilei , at 5 octombrie 2020 Etichete: , ,

Autoritățile trebuie să implementeze, până în decembrie 2020, registrul agresorilor sexuali, inițiativă adoptată în Parlament. Potrivit legii, acesta va cuprinde persoanele care au comis infracțiuni sexuale, de exploatare a unor persoane sau infracțiuni asupra minorilor. Într-un document semnat de ministrul Marcel Vela și consultat de Main News se precizează suma necesară implementării proiectului.

Potrivit MAI, datele puse de la dispoziție de Poliția Română arată că suma prevăzută pentru implementarea registrului este de 6,3 milioane lei, bani care au fost alocați în bugetul pe anul 2020.

Ulterior, suma a fost suplimentată până la 6,34 milioane lei, arată sursa citată în răspunsul adresat deputatei care a inițiat legea, Oana Bîzgan.

Când va fi gata?

Procedura de achiziție pentru implementarea proiectului a fost încheiată în luna iulie, potrivit documentului. Atunci a fost validată oferta unei firme pentru realizarea registrului. În prezent, contractul de achiziție este în faza semnării. (FOTO 1)

Potrivit legii, Registrul trebuie să devină operațional până la 31 decembrie 2020.

FOTO 1 – documentul MAI

Cine e pe listă

Persoanele condamnate pentru 15 infracțiuni, printre care viol, agresiune sexuală și pornografie infantilă vor fi cuprinse în registru.

Potrivit normelor, cei care lucrează cu minori sau cu persoane considerate vulnerabile trebuie să prezinte, la momentul angajării, Certificatul de Integritate Comportamentală, un document valabil șase luni, care atestă că persoana respectivă este sau nu în acest registru.

CITEȘTE ȘI: Deputat: Prădătorii sexuali primesc drept pedepse muncă în folosul comunității în școli, centre educaționale sau biblioteci

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW