Friday, December 3, 2021
Jurnalism corect


DOCUMENT A fost înființată Comisia pentru Constituționalitate în Parlament / Președinții, membri PSD și AUR

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 1 februarie 2021

În prima zi de sesiune ordinară în Parlament, a fost înființată Comisia de Constituționalitate, atât la nivelul Camerei Deputaților, cât și la nivelul Senatului. Noua comisie va avea ca scop să pună în acord cu Constituția toate proiectele legislative adoptate în legislatura 2016-2020 și care au fost declarate, ulterior, neconstituționale la CCR.

Având în vedere necesitarea transpunerii Hotărârilor Curții Constituționale și corelarea acestora cu legislația, a fost înființată Comisia de Constituționalitate atât la nivel de Camera Deputaților cât și la nivel de Senat”, se arată în expunerea de motive la proiectul de înființare a Comisiei de Constituționalitate.

Comisia de la Camera Deputaților va fi condusă de Ringo Dămureanu, membru al AUR, în timp ce președintele Comisiei de Constituționalitate din Senat va fi Ion Cristinel Rujan, senator PSD, potrivit unor surse MainNews.ro.

CITEȘTE ȘI: Ludovic Orban: Vom respinge proiectele legislative inițiate de PSD în legislatura trecută

O altă prioritate: a rezolva punerea în acord cu Constituția a tuturor prevederilor legislative adoptate de vechiul Parlament și care au fost declarate neconstituționale”, a declarat președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, într-o conferință de presă în care a anunțat prioritățile PNL din Parlament.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW