Monday, March 4, 2024
Jurnalism corect


Doctorița acuzată că vaccina „la chiuvetă”, eliberată din spatele gratiilor

By Robert Madaianu , in Stirile zilei , at 4 septembrie 2021 Etichete: ,

Doctorița vizată de ancheta privind eliberarea unor adeverinţe de vaccinare false pentru 10 fotbalişti a fost pusă sub control judiciar. Femeia a primit și interdicția de a-și exercita profesia. 

În urma prezentării la Judecătoria Gaesti a persoanelor cercetare în cadrul unui dosar penal, ce are ca obiect eliberarea ilegală a unor adeverințe de vaccinare anti-COVID-19, față de femeie a fost dispusa măsura controlului judiciar pentru 60 de zile, aceasta având și interdicția de a își exercita profesia, iar față de bărbat măsura arestului la domiciliu pentru 30 de zile”, a anunțat IPJ Dâmbovița.

Bărbatul arestat la domiciliu este soțul femeii, potrivit surselor Main News.

Acuzații șocante

Doctorul ar fi eliberat documentele la solicitarea soţului, antrenor la la Asociația Sportivă Fotbal Club Pucioasa.

Trei percheziţii au avut loc la sediul unui Cabinet Medical Individual din comuna Corbii Mari, sediul Asociației Sportive Fotbal Club Pucioasa și la domiciliul unui medic de familie din comuna Aninoasa, potrivit surselor Main News.

Medicul de familie, o femeie de 47 de ani, instigată fiind de soțul său, președinte și antrenor la Asociația Sportivă Fotbal Club Pucioasa, ar fi implementat în sistem date nereale privind vaccinarea antiCOVID a 10 jucători de la clubul respectiv, eliberandu-le acestora adeverințe de vaccinare false, care le-a permis participarea la competiții sportive, arată sursele citate.

Polițiștii specializați în investigarea criminalității economice efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal, ce are ca obiect eliberarea ilegală a unor adeverințe de vaccinare anti-COVID-19.

Din cercetări a reieșit că, în perioada iunie-august a.c., o femeie, în calitate de medic de familie, instigată de un bărbat, ar fi implementat, în sistemul informatic specific, date nereale privind vaccinarea a 10 persoane împotriva COVID-19. Astfel, ar fi fost eliberate adeverințe false de vaccinare și s-ar fi decontat ilegal 400 de lei de la Casa de Asigurări de Sănătate, pentru presupusa vaccinare a persoanelor”, transmite IPJ Dâmboviţa.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW