Saturday, May 25, 2024
Jurnalism corect


Doar una din 40 de benzinării și stații GPL din Sectorul 6 are toate autorizațiile necesare/La ce distanță de case poate funcționa o stație GPL

By Dragomir Georgiana , in Stirile zilei , at 31 august 2023 Etichete: , , , ,

Primăria Sectorului 6 a transmis, joi, 31 august, rezultatele  controalelor efectuate de Poliţia Locală la cele 40 de benzinării şi staţii GPL de pe raza sectorului mai sus menționat. Potrivit primarului Ciprian Ciucu, din verificări a reieșit că doar una dintre benzinării are toate certificatele și autorizațiile de funcționare.

Edilul Sectorului 6 București a explicat că legislația în vigoare nu permite primăriilor să autorizeze sau  să suspende activitatea  cu comercializarea combustibililor. Cu toate acestea, primăriile sunt responsabile de emiterea certificatelor de urbanism și a autorizațiilor de construire. Ciucu spune că a dispus un control intern pentru a vedea cum au fost emise autorizațiile de construire a benzinăriilor în apropierea locuințelor, deoarece acest lucru nu s-ar fi aprobat în mandatul său.

„Dintre locaţiile verificate, doar o benzinărie are documentele la zi, dar nu respectă distanţa minimă legală faţă de imobilul din vecinătate. Important de precizat este faptul că Poliţia Locală Sector 6 nu eliberează acestor benzinării şi staţii certificate şi autorizaţii de funcţionare. De asemenea, nici nu poate lua măsuri pentru ca ele să intre în legalitate. Tocmai de aceea, raportul întocmit în baza informaţiilor culese din teren va fi transmis către toate instituţiile abilitate să intervină pentru a soluţiona problemele existente”, a transmis Primăria Sector 6 București.

Ce documente trebuie să prezinte stațiile GPL

-Autorizație ISU

• Autorizație ISCIR

• Autorizație de mediu

• Autorizație de construcție

• Autorizație de gospodărire a apelor

• Atestatul GANEx

• Raport privind protecția la explozii (INSEMEX)

• Licența ANRE pentru GPL

• Certificat de atestare pentru vânzarea de produse energetice

• Buletine de verificare metrologică

După tragedia de la Crevedia, soldată cu trei decese și 55 de răniți, Guvernul României a dispus controale la toate stațiile GPL din țară. Acestea sunt în curs de desfășurare. Legea prevede că o stație GPL poate funcționa la 20 de metri față de case, 40 de metri față de blocuri și 50 de metri față de un loc de joacă pentru copii. Distanța minimă poate fi redusă chiar și cu 30% în cazul în care proiectul tehnic include măsuri suplimentare de protecție, au explicat surse din cadrul IGSU, pentru Main News.

CITEȘTE ȘIMinistrul Sănătății trimite Corpul de Control la Spitalul Bagdasar-Arseni, după ce UPU a fost inundată: Personalul spitalului poate verifica scurgerile

Sursă foto:  Facebook/ Ciprian Ciucu

 

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW