Saturday, April 20, 2024
Jurnalism corect


DNA verifică toate angajările făcute la Poșta Română în ultimii 34 de ani

By Diochetanu Andreea , in Justitie Stirile zilei , at 24 august 2022

Direcția Națională Anticorupție face anchetă la Poșta Română. Compania a anunțat miercuri, 24 august, că DNA a solicitat mai multe documente interne. Potrivit directorului Poștei Române, Valentin Ștefan, sunt verificate angajările din ultimii 34 de ani. 

„În urma unor informații apărute în spațiul public, Poșta Română face câteva precizări: operatorul național de servicii poștale a primit o solicitare de documente din partea Direcției Naționale Anticorupție, toate cu circuit intern, pe care le vom transmite instituției solicitante. Compania își respectă toate obligaţiile impuse prin lege şi gestionează cu atenție și seriozitate toate proiectele pe care le realizează. Totodată, Poşta Română colaborează cu orice autoritate de control abilitată şi este deschisă oricăror solicitări oficiale privind activitatea sa.

Poșta Română, una dintre cele mai mari companii deținute de statul român, este o entitate verificată în mod frecvent de către instituțiile de control și considerăm firești aceste demersuri. Menționăm că o parte dintre documentele solicitate recent de DNA au o vechime de peste 30 de ani”, a transmis Poșta Română într-un comunicat.

Potrivit sursei citate, „managementul actual al companiei își desfășoară activitatea cu integritate, responsabilitate și grijă pentru toate resursele aflate în proprietatea Poștei Române”.

„Așa cum a demonstrat, până acum, actualul management acționează cu transparență și acordă tot sprijinul instituțiilor statului român”, conchide documentul.

Anterior, într-o intervenție la Digi24, directorul general Valentin Ștefan a precizat că este vorba despre angajările făcute de compania de stat, așa că au fost cerute o serie de documente.

„Cerințele DNA vizează angajări din ultimii 34 de ani. Sunt contracte în 1988, 2002, 2015, 2019, 2021 și cred că și 2022. Solicitări din partea instituțiilor statului vin în mod frecvent. Tot din partea DNA au fost solicitate documente acum câteva luni. E o abordare frecventă la o instituție atât de mare cum e Poșta Română, în care se întâmplă atâtea lucruri, majoritatea cu caracter extern”, a declarat el.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW