Sunday, May 16, 2021
Jurnalism corect


DNA: Un ofițer de poliție din București a recunoscut că a luat șpagă două centrale termice și un boiler

By Madalina Balaceanu , in Justitie Stirile zilei , at 7 februarie 2020 Etichete: , , ,

Constantin Cîrje, ofițer de poliția judiciară în cadrul Poliției Sectorului 3, a recunoscut că a luat mită două centrale termice, un boiler și accesorii. Bărbatul a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției cu procurorii DNA pentru o pedeapsă de trei ani de închisoare cu suspendare.

Direcția Națională Anticorupție a anunțat vineri, prin intermediul unui comunicat de presă, că acordul de recunoaștere a vinovăției a fost trimis la Tribunalul București.

Potrivit procurorilor anticorupție, în perioada 12-24 octombrie 2016, Cîrje ar fi pretins de la administratorul unei societăți comerciale, coinculpat în dosar, foloase care nu i se cuveneau, respectiv două centrale termice, un boiler și accesorii, iar ulterior, în luna noiembrie a anului 2016 ar fi primit prin intermediar, aceste bunuri în valoare de 34.895 de lei.

„Inculpatul Cîrje Constantin, pe parcursul urmăririi penale, a consemnat suma de 34.895 lei în vederea confiscării speciale prin echivalent. Pretinderea și primirea s-au făcut de către ofițerul de poliție în legătură cu atribuțiile sale serviciu, astfel încât acesta să dispună o soluție favorabilă omului de afaceri într-un dosar de evaziune fiscală”, explică procurorii anticorupție.

În prezența avocatului, Cîrje a declarat expres că recunoaște comiterea faptei reținute în sarcina sa, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și este de acord cu felul și cuantumul pedepsei aplicate, precum și cu forma de executare a acesteia, respectiv trei ani de închisoare cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, pe durata unui termen de supraveghere de trei ani.

Primarul din 1 Decembrie, cercetat

Tot în aceeași cauză procurorii anunță că au dispus sesizarea cu acordul de recunoaștere a vinovăției în cazul administratorului societății comerciale, acuzat de două infracțiuni de dare de mită.

În continuare, în același dosar, se desfășoare acte de urmărire penală față de primarul localității 1 Decembrie, județul Ilfov, Gheorghe Petre, cercetat sub control judiciar pentru infracțiunea de luare de mită.

Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW