Saturday, April 13, 2024
Jurnalism corect


DNA – Un inspector antifraudă și peste 20 de vameși, trimiși în judecată pentru luare de mită și trafic de influență

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 26 martie 2024 Etichete: , , , ,

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Timișoara au decis să trimită în judecată 22 de inculpați. Printre aceștia se numără un inspector din cadrul Direcției Generale Antifraudă Fiscală și 21 de lucrători din cadrul Poliției de Frontieră. Aceștia sunt acuzați de săvârșirea unor infracțiuni de luare de mită și trafic de influență, atât în formă simplă, cât și continuată.

„În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut, în esență, următoarea stare de fapt:
În perioada august 2022-ianuarie 2023, cei 21 de inculpați menționați mai sus, în calitate de agenți de poliție în cadrul punctelor de trecere a frontierei Nădlac I și II, în mod repetat, ar fi pretins și primit diverse sume de bani (până la 600 de euro), de la persoane care efectuau activități de transport călători dinspre Republica Moldova în țări ale Uniunii Europene și invers, fără a dispune măsurile legale pentru nerespectarea perioadelor de ședere în Uniunea Europeană de către cetățeni extra-comunitari.

În perioadele 10.08 – 29.10.2021 și 06 – 07.04.2023, inspectorul antifraudă, cu atribuții de control în Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, ar fi pretins și primit de la două persoane suma totală de 1.200 euro pentru a-și trafica influența pe care ar fi pretins că o are asupra polițiștilor de frontieră români și maghiari și pe care ar fi promis că-i va determina să le permită acestora să tranziteze ilegal frontiera româno-maghiară cu obiecte susceptibile de a face parte din patrimoniul cultural național mobil (tablouri, statuete).”, se arată în comunicatul de presă transmis de DNA.

În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Timiș, cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW