Thursday, August 11, 2022
Jurnalism corect


DNA: Șeful Serviciului de Permise Giurgiu cerea 300 de euro de la cei care doreau să obțină carnet de șofer fără examen

By Andreea Traicu , in Justitie Stirile zilei , at 20 septembrie 2019 Etichete: , ,

Șeful Serviciului Permise Giurgiu, Mitică Văduva, percepea tarife fixe de la cei care doreau să obțină permisul de conducere fără că măcar să știe să citească: 300 euro pentru proba practică, 50 pentru programare şi 100 euro pentru înmatricularea “în regim de urgenţă” a mașinilor. Așa susțin procurorii DNA care au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a acestuia, dar și a primarului primarul comunei Valea Dragului din judeţul Giurgiu, Marin Mototolea, care este asociat la o școală de șoferi. Cei doi sunt acuzați de luare de mită și respectiv complicitate la luare de mită.

„În perioada 13 mai 2019 – 24 iulie 2019, inculpatul Văduva Mitică, în calitatea sus menţionată, ar fi pretins şi primit de la mai multe persoane (intermediari şi candidaţi) diverse sume de bani pentru:

– promovarea unor candidaţi la proba practică din cadrul examenului pentru obţinerea permisului de conducere,

– programarea „peste rând” a candidaţilor la proba practică din cadrul examenului pentru obţinerea permisului de conducere (art. 8 alin. 5 din Ordinul nr. 268/2010 privind procedura de examinare pentru obţinerea permisului de conducere, prevede că programarea la proba practică se face în limita locurilor disponibile şi în ordinea solicitării),

– înmatricularea cu prioritate a unor autoturisme”, se arată în comunicatul DNA.

În cazul a patru astfel de programări, ofiţerul de poliţie ar fi primit banii de la Marin Mototolea, primarul comunei Valea Dragului, care este asociat la o școală de șoferi unde soția lui este administrator. Anchetatorii susțin că banii ajungeau la ofițerul de poliție prin intermediul instructorilor.

Potrivit DNA, şeful Serviciului de Permise Giurgiu, Mitică Văduva, ar fi perceput în mod uzual de la persoanele care făceau intervenţii la el următoarele sume de bani: 50 de euro pentru a programa cu prioritate candidaţi la proba practică, 300 de euro pentru promovarea probei practice, 100 euro pentru înmatricularea “în regim de urgenţă” a autoturismelor.

Alte 11 persoane sunt urmărite penal în acest dosar.

Vineri, cei doi inculpaţi vor fi prezentaţi Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Joi, au fost efectuate percheziţii domiciliare în 26 locaţii, situate în judeţul Giurgiu, dintre care una s-a desfăşurat la sediul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor (S.P.C.R.P.C.I.V.) Giurgiu.

 

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW