Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


DNA, raport de activitate 2019 | Bologa: A fost un an complicat, plin de provocări/ Au fost respectate drepturile Sorinei Pintea

By Madalina Balaceanu , in Justitie Stirile zilei , at 9 martie 2020 Etichete: , ,

Procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție, Crin Bologa, a declarat, luni, la evenimentul dedicat raportului de activitate al parchetului anticorupție pe anul trecut, că 2019 a fost un an complicat și plin de provocări.

„Anul 2019 a fost un an complicat, prin de provocări. DNA și-a desfășurat activitatea cu o conducere interimară, ceea ce a fost extrem de dificil(…)În anul 2019, din punct de vedere cantitativ s-a înregistrat un trend crescător dar s-a pus accent pe calitate. S-a întâmplat și o scădere în ceea ce privește numărul dosarelor soluționate pe fond. Cu toate acestea volumul de muncă este în continuare ridicat(…)

Numărul sesizărilor este în continuă scădere. A scăzut cantitatea sesizărilor pe care le primim atât de la cetățeni cât și de la instituții.  Speram ca încrederea cetățenilor sa crească din nou iar relația interinstituțională sa crească.(…) A crescut numărul cauzelor trimise în judecată. Nr inculpaților trimiși în judecată este mai mic decât în anul 2018″, a spus Crin Bologa, luni, la sediul DNA.

Bologa, despre cazul Sorinei Pintea: I-au fost respectate drepturile persoanei cercetate

Întrebat dacă a fost sau nu flagrant în cazul fostului ministru al Sănătății, Sorina Pintea, șeful DNA a declarat că în spațiul public au apărut mai multe informații însă „nu au apărut pe scurgeri de informații”.

„Au fost respectate drepturile persoanei cercetate. I s-au pus la dispoziție dosarul cauzei în format electronic. I s-a comunicat avocatului Sorinei Pintea.

Detalii despre anchetă nu o să dau. Lăsăm viitorul să vedem ce va aduce. Se va face anchetă în acea cauză”, a declarat Crin Bologa.

Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *