Wednesday, February 28, 2024
Jurnalism corect


VIDEO Șeful PSD Arad, dus la DNA/ Trei social-democrați, suspectați de fapte de corupție

By Madalina Balaceanu , in Justitie Stirile zilei , at 9 decembrie 2019 Etichete: , ,

Procurorii anticorupție au descins, luni dimineață, la mai multe adrese, printre care și sediul PSD Arad, sediul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Timișoara, dar și la locuința a trei parlamentari PSD: Florin Tripa, deputat PSD de Arad, Dorel Căprar- Deputat PSD de Arad și lider al filialei și Ioan Chisăliță, deputat PSD de Caraș-Severin, fiind suspectați că ar fi avut legături cu fapte de corupție desfășurate de Direcția Regională de Drumuri și Poduri Timișoara.

Primul care a ajuns la sediul DNA a fost deputatul Florin Tripa, care a declarat că nu știe de ce a fost chemat.

„Habar nu am de ce m-au chemat. Mi-au venit la șase dimineața, acasă. Eram în drum spre aeroport. Am înțeles că și ceva percheziții la sediul PSD Arad. Au venit la 6 dimineața, mi-au speriat copilul, au spart ușa, la figurat. M-am prezentat aici. Declarăm ce e de declarat și vorbim după”, a declarat Tripa, pentru Pressalert.ro.

Pe lângă cei trei social-democrați, la sediul DNA Timișoara a fost adus și șeful DRDP Timișoara, Cristi Ispravnic, numit de PSD în fruntea instituției în urmă cu doi ani.

Cauza are legătură cu mita care s-ar fi dat la DRDP Timișoara pentru măsluirea greutății camioanelor de marfă care treceau în Ungaria prin punctul Nădlac 2.

Potrivit presei locale, ancheta a început în urmă cu nouă luni, când ofițerii anticorupție au aflat că se trece cu vederea greutatea reală a camioanelor, plătindu-se astfel șpăgi de 50 și 100 de euro angajaților DRDP Timișoara, scopul fiind plata unor taxe mai mici de către transportatori.

Totodată, mai mulți politicieni ar fi intervenit pentru ca anumite camioane să nu fie cântărite, banii fiind folosiți în interesul PSD Arad.

Comunicat DNA

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Timișoara efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupție, săvârşite în perioada 2016-2019.

În cursul zilei de 09 decembrie 2019, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 5 locații situate pe raza județelor Timiș și Arad, din care două sunt sediile unor instituții publice, restul reprezentând sediul județean al unui partid politic și domiciliile unor persoane fizice.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Direcției Generale Anticorupție”, au transmis procurorii DNA.

Ovidiu Micsik / Inquam Photos

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW