Wednesday, May 18, 2022
Jurnalism corect


DNA: Fostul director al Direcției Operaționale din Aeroportul Băneasa, trimis în judecată pentru complicitate la trafic de influență

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 1 iulie 2020 Etichete: , ,

Fostul director al Direcției Operaționale din Aeroportul Băneasa a fost trimis în judecată, în stare de libertate, pentru comiterea infracțiunii de complicitate trafic de influență și a unei persoane fizice, sub control judiciar, pentru trafic de influență.

Potrivit procurorilor DNA, în perioada februarie – aprilie 2020, inculpatul, persoană fizică, beneficiind de ajutorul directorului Mitruț Bogdan Ion, ar fi pretins și primit de la administratorul unei firme (martor în cauză) sumele de 5.000 lei și 25.000 euro, ce reprezentau un comision de 10% din valoarea totală a sumei facturate de societate pentru o serie de lucrări executate în cadrul unui contract de mentenanță și reparații încheiat cu Compania Națională Aeroporturi București SA.

Suma de 25.000 euro ar fi fost primită la data de 14 aprilie 2020, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

Inculpatul ar fi pretins și primit banii respectivi pentru ca, în schimb, să își exercite influența pe care a lăsat să se înțeleagă că o are, prin intermediul directorului Mitruț Bogdan Ion, asupra conducerii companiei naționale, astfel încât firmei să îi fie făcute plățile restante pentru lucrările executate.

În cauză a fost dispusă măsura sechestrului asigurător asupra sumei de 5.000 lei (reprezentând prima tranșă de bani primiți de inculpatul persoană fizică), în vederea restituirii către omul de afaceri.

Inquam Photos / George Călin

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW