Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


DNA: Fostul consilier general, Pieptea Cornel, a fost trimis în judecată pentru trafic de influență

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 25 iunie 2020 Etichete: , ,

Fostul consilier general în cadrul Consiliului General al Municipiului București, Pieptea Cornel (PNL), a fost trimis în judecată de procurorii DNA, în stare de libertate, pentru trafic de influență, anunță Direcția Națională Anticorupție.

De asemenea, procurorii au mai dispus trimiterea în judecată a altor trei persoane fizice:

Persoană fizică, cetățean român, la data faptei administrator al unei societăți comerciale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de complicitate la trafic de influență,

Persoană fizică cu dublă cetățenie română și turcă, la data faptei director general și administrator al unei instituții de învățământ, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de cumpărare de influență,

Persoană fizică cu dublă cetățenie română și turcă, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de complicitate la cumpărare de influență.

Potrivit procurorilor, în luna decembrie 2012, Cornel Pieptea, la data faptelor fiind consilier general, ar fi pretins și ar fi primit prin intermediul unei femei, de la administratorul unei societăți comerciale ( persoana fizică, cetățenie română), sumele de 15.000 de euro (primiți în sediul CGMB) și 150.000 de lei, pentru a influența consilierii din cadrul CGMB, în vederea aprobării unui proiect de hotărâre privind Planul de Urbanism Zonal, ce privea construirea unui supermarket pe un teren situat în București. Banii ar fi fost remiși în două tranșe, înainte și după aprobarea hotărârii ce privea PUZ-ul respectiv (18.12.2012).

„În perioada iunie 2013 – februarie 2014, pentru un motiv asemănător, inculpatul Pieptea Cornel, la data faptei consilier general și lider de grup al unei alianței politice în cadrul Consiliului General al Municipiului București (C.G.M.B.), prin intermediul aceleiași inculpate, ar fi pretins și ar fi primit suma de 65.000 euro de la directorul general al unei instituții de învățământ privat. De data aceasta, PUZ-ul respectiv viza edificarea unui liceu ce aparținea instituției respective, pe un teren situat în București.
Banii ar fi fost remiși inculpatei Popescu Manuela Violeta prin intermediul mai multor persoane, una dintre acestea fiind cel de-al patrulea inculpat enumerat la începutul prezentului comunicat.

În cauză, pentru garantarea executării măsurii confiscării și garantarea executării cheltuielilor judiciare s-a dispus luarea măsurii sechestrului asigurator asupra mai multor bunuri imobile și sume de bani ce aparțin unui număr de trei inculpați.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București, cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză”, transmite DNA.

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Here you can find 66525 additional Info on that Topic: mainnews.ro/dna-fostul-consilier-general-pieptea-cornel-a-fost-trimis/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *