Friday, May 7, 2021
Jurnalism corect


DNA: Foști consilieri generali de la Primăria Capitalei, cercetați pentru trafic de influență

By Andreea Traicu , in Justitie Stirile zilei , at 4 octombrie 2019 Etichete: , ,

Doi foşti consilieri generali din Bucureşti sunt cercetați de DNA pentru fapte de corupție. Cornel Pieptea este acuzat de trafic de influenţă, iar Manuela Violeta Popescu este acuzată de complicitate la trafic de influenţă. Potrivit procurorilor, Pieptea a primit, prin intermediul Violetei Popescu, 15.000 de euro și 150.000 de lei pentru a influența decizia colegilor consilieri privind aprobarea unui Plan Urbanistic ce ar fi înlesnit construirea unui supermarket în zona de nord a capitalei. 

”Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpaţii Pieptea Cornel, la data faptei consilier general şi lider de grup al unei alianţei politice în cadrul Consiliului General al Municipiului Bucureşti (C.G.M.B.), sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de influenţă, Manuela Violeta Popescu, la data faptei consilier general şi preşedinte al Comisiei de Urbanism şi Amenajarea Teritoriului de pe lângă Primaria Capitalei, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la trafic de influenţă”, a transmis, vineri, DNA.

De asemenea, este cercetat penal și administratorul unei societăţi comerciale care este acuzat de complicitate la trafic de influenţă.

”În perioada 2012 – 2013, inculpatul Pieptea Cornel, în calitatea menţionată mai sus, a pretins şi primit prin intermediul inculpatei Popescu Manuela Violeta, de la administratorul unei societăţi comerciale, sumele de 15.000 euro (remişi în sediul Consiliului General al Municipiului Bucureşti) şi 150.000 lei, pentru a–şi exercita influenţa asupra consilierilor din cadrul C.G.M.B., în vederea aprobării unui proiect de hotărâre privind Planul de Urbanism Zonal (PUZ) ce privea construirea unui supermarket pe un teren situat în zona Şos. Bucureşti-Ploieşti”, a transmis DNA.

Procurorii susțin că sumele de bani ar fi fost dați în două tranşe înainte şi după aprobarea hotărârii ce privea PUZ-ul respectiv.

Foto: INQUAM PHOTOS

 

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW