Tuesday, April 16, 2024
Jurnalism corect


DNA face percheziții la Biroul Vamal din Iași SURSE

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 23 noiembrie 2022

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) efectuează miercuri, 23 noiembrie, percheziții în 162 de locații, între care și o instituție publică, într-un dosar de infracțiuni la regimul vamal, după cum se arată într-un comunicat de presă al instituției. Potrivit surselor Main News, instituția publică vizată este Biroul Vamal Frontiera Iași, care ar fi subevaluat mărfuri importate din Turcia, ducând la taxe vamale diminuate.

Perchezițiile se desfășoară într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție, evaziune fiscală și infracțiuni la regimul vamal, cu un prejudiciu estimat la acest moment de aproximativ 58 de milioane de lei, arată DNA.

Șase persoane, între care și vameși de la Biroul Vamal Frontiera Iași au fost conduse al audieri, au mai precizat sursele Main News.

Perchezițiile mai au loc la domiciliile unor persoane fizice și sediile unor societăți comerciale situate în județele Iași, Suceava, Botoșani, Ilfov, Ialomița, Arad, Sibiu și municipiul București.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW