Friday, March 29, 2024
Jurnalism corect


DNA: Doi angajați ai Ministerului Transporturilor, prinși în flagrant când luau mită/ Cei doi au încercat sa scape de bani aruncându-i pe geamul maşinii

By Madalina Balaceanu , in Justitie , at 23 iulie 2020 Etichete: , ,

Doi angajați ai Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (ISCTR) din cadrul Ministerului Transporturilor au fost prinși în flagrant în timp ce luau mită. Aceștia au fost reținuți, miercuri, pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de joi să fie prezentați instanței cu propunere de arestare preventivă.

Conform unor surse mainnews.ro, cei doi funcționari efectuau controale pe raza Centurii de Nord a Bucureștiului, iar flagrantul s-a petrecut pe Șoseaua Chitilei, la intrarea în București, lângă mașina acestora. La momentul intervenției oamenilor legii, aceștia au incercat sa scape de bani aruncandu-i pe geamul masinii.

„În fapt, la data de 22 iulie 2020, lucrători de poliție judiciară din cadrul Direcției Anticorupție pentru Municipiul București și Județul Ilfov, în baza ordonanței de delegare și sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov, i-au prins în flagrant pe cei doi funcționari publici, imediat după ce au primit suma de 2.400 lei, de la administratorul unei societăți comerciale, pentru a nu aplica măsurile legale asupra unui conducător auto din cadrul firmei pe care acesta o administrează, ca urmare a constatării săvârșirii unor abateri la legea transporturilor rutiere”, potrivit DNA.

Situația a fost sesizată în aceeași zi chiar de către administratorul societății comerciale, acesta semnalând faptul că, angajații I.S.C.T.R. au pretins o sumă de bani în procent de 10 % din cuantumul contravalorii amenzii de 24.000 de lei, care trebuia aplicată conducătorului auto, după ce au constatat că autoutilitara pe care acesta o conducea avea anvelope uzate și îi lipsea o lampă de semnalizare.

„Denunțul a fost înregistrat la Direcția Anticorupție pentru Municipiul București și Județul Ilfov, iar sesizarea a fost înaintată, de îndată, Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov, fiind înregistrat un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită.

Totodată, a fost constituită echipa operativă care a organizat prinderea în flagrant a făptuitorilor.

În urma actelor de urmărire penală efectuate la sediul unității de parchet s-a dispus reținerea celor două persoane pentru 24 de ore, urmând ca astăzi să fie prezentați Tribunalului Ilfov cu propunere de arestare preventivă”, arată DNA.

Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW