Friday, May 7, 2021
Jurnalism corect


DNA, DIICOT şi Parchetul General, în favoarea menţinerii pensiilor speciale – SURSE

By Robert Madaianu , in Stirile zilei , at 23 ianuarie 2020 Etichete: , , , , ,

Procurorii DNA, DIICOT şi cei din Parchetul General s-au reunit în cadrul adunărilor generale, pentru a exprima puncte de vedere cu privire la pensiile speciale. Toate cele trei mari parchete s-au pronunţat în favoarea menţinerii actualelor prevederi legale.

Şedinţele au avut loc în contextul convocării lor de către Consiliul Superior al Magistraturii.

,,Secţia pentru procurori a hotărât convocarea Adunărilor generale ale procurorilor, (…) pentru a formula un punct de vedere motivat relativ la iminenta abrogare a dispoziţiilor legale care consacră pensia de serviciu, din perspectiva încălcării independenţei şi afectării statutului constituţional al procurorilor”, a anunţat CSM.

În urma adunărilor generale, atât procurorii DNA, cei ai DIICOT cât şi cei de la Parchetul General s-au pronunţat în favoarea menţinerii actualelor prevederi, deci, a pensiilor. În schimb, potrivit surselor mainnews.ro, în cadrul celor trei parchete nu s-a luat decizia adoptării unei forme de protest.

Activitate suspendată în instanţe

Adunări generale au avut loc şi în instanţe. Curtea de Apel Bucureşti, Tribunalul Bucureşti, Judecătoria Sectorului 5, Curtea de Apel Craiova se numără printre instanţele care au decis suspendarea activităţii. Judecătorii analizează doar cauzele urgente.

Grefierii au demarat şi ei un amplu protest, constând în ,,suspendarea activităţii în intervalul orar 10:00-12:00, începând cu data de 22.01.2020 – personalul auxiliar de specialitate nu va efectua niciun fel de activităţi specifice funcţiei şi nu va îndeplini niciun act de procedură. Începând cu data de 27.01.2020 va fi întreruptă activitatea în instanţe şi parchete, la nivel naţional”, se arăta într-un comunicat în care se preciza că măsura este susţinută de 6.000 de grefieri.

Votul final cu privire la proiectul pentru eliminarea pensiilor speciale ar urma să fie dat, în Parlament, pe 28 ianuarie.

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW