Thursday, February 22, 2024
Jurnalism corect


DNA: Comisar de poliție pus sub control judiciar pentru trafic de influență și dare de mită

By Andreea Traicu , in Justitie Stirile zilei , at 25 octombrie 2019 Etichete: , , , ,

Comisarul de poliție Valentin Vezeteu, a fost pus sub control judiciar de DNA Brașov pentru o perioadă de 60 de zile. Procurorii îl acuză de trafic de influență și de dare de mită. Potrivit anchetatorilor, Lucian Vezeteu, Serviciului Sistematizări din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București (D.G.P.M.B.) – Brigada Rutieră, i-ar fi promis unei persoane cercetate într-un dosar că va interveni la colegii de la Poliția Poiana Brașov pentru a îi da o soluție de clasare. 

În schimbul acestui favor, comisarul Lucian Vezeteu „ar fi acceptat de la celălalt inculpat un sejur în valoare de 1.100 lei la un hotel de patru stele situat în stațiunea Poiana Brașov”, susțin procurorii DNA. Persoana care era cercetată într-un dosar pentru că a condus fără permis s-a ales acum cu alte două acuzații: cumpărare de influență și dare de mită.

„În ordonanțele procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:
În perioada aprilie – 18 octombrie 2019, inculpatul Vezeteu Valentin, în calitatea menționată mai sus, la cererea celuilalt inculpat, cercetat într-un dosar penal pentru săvârșirea unei infracțiuni la regimul circulației, ar fi promis că își va folosi influența dată de funcția sa de șef în cadrul D.G.P.M.B. – Brigada Rutieră, pentru a-i determina pe colegii săi din cadrul Poliției Stațiunii Poiana Brașov care instrumentau cauza respectivă, să acționeze în scopul propunerii unei soluții de clasare.
Pentru “serviciile” sale, inculpatul Vezeteu Valentin ar fi acceptat de la celălalt inculpat un sejur în valoare de 1.100 lei la un hotel de patru stele situat în stațiunea Poiana Brașov”, precizează procurorii DNA.

Potrivit DNA, comisarul Vezeteu s-ar fi dus personal la Poliția Poiana Brașov pentru a își convinge colegii să propună soluția de clasare a dosarului.

„De menționat este faptul că, în dosarul Poliției din Poiana Brașov, celălalt inculpat era cercetat pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere, în condițiile în care, anterior, acestuia i-a fost suspendat dreptul de a conduce, ca urmare a săvârșirii unei infracțiuni de conducere sub influența alcoolului.
Concret, la 18 octombrie 2019, dată la care celălalt inculpat era citat pentru a i se aduce la cunoștință calitatea de suspect, ofițerul de poliție Vezeteu Valentin s-ar fi deplasat la Poliția Stațiunii Poiana Brașov unde ar fi discutat cu mai mulți colegi, printre care și cu cel care instrumenta cauza respectivă, încercând să le impună acestora adoptarea unei soluții de clasare.
În același context, inculpatul Vezeteu Valentin i-ar fi promis polițistului care instrumenta cauza respectivă ajutorul său ori de câte ori se va afla în București și va avea nevoie, precum și un calculator pentru instituția în care lucra, ce urma a fi donat de celălalt inculpat”, se mai arată în comunicatul DNA.

Atât comisarul Lucian Vezeteu dar și persoana cercetată în dosarul de conducere fără permis sunt acum puși sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

„Pe timpul cât se află sub control judiciar, cei doi inculpați trebuie să respecte următoarele obligații:
a) să se prezinte la organul de urmărire penală ori de câte ori sunt chemați,
b) să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura (Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Brașov) cu privire la schimbarea locuinței,
c) să se prezinte la organul de poliție desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliție sau ori de câte ori sunt chemați,
d) să nu depășească limita teritorială a unui oraș din județul Ilfov, decât cu încuviințarea prealabilă a procurorului,
e) să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menționate în ordonanța de dispunere a controlului judiciar”, notează procurorii DNA.

Foto: Inquam Photos / Liviu Florin Albei

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW