Tuesday, May 21, 2024
Jurnalism corect


DNA cere undă verde de la Camera Deputaților pentru percheziție informatică în cazul lui Daniel Tudorache

By Vîrban Robert , in Justitie Politic Stirile zilei , at 16 noiembrie 2022 Etichete: ,

Procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție, Crin Bologa, a inițiat procedura în vederea încuviințării, de către Camera Deputaților, a unei percheziții informatice în dosarul penal în care este vizat fostul primar al Sectorului 1, Daniel Tudorache (PSD).

Potrivit DNA, în cazul membrilor Parlamentului, efectuarea percheziției informatice este condiționată strict de votul plenului Camerei din care face parte parlamentarul respectiv.

„Concret, procurorul șef al DNA a transmis procurorului general al PÎCCJ referatul și dosarul penal întocmite de procurorii din cadrul Secției de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție, pentru a fi înaintate ministrului Justiției, astfel încât acesta să solicite Camerei Deputaților, în baza art. 72 din Constituția României, art. 23 alin. 1 si art. 24 din Legea 96/2006 republicată, privind Statutul deputaților și senatorilor, art. 222 alin. 1 și 2 din Regulamentul Camerei Deputaților, încuviințarea percheziției informatice față de persoana menționată care are calitatea de suspect în dosar”, arată DNA.

Daniel Tudorache, pus sub acuzare de DNA

Deputatul PSD Daniel Tudorache, fost primar al Sectorului 1, fostul primar al Sectorului 5, Marian Vanghelie, și alături de alte 54 de persoane fizice și juridice, au fost puși sub acuzare, pe 21 octombrie, de Direcția Națională Anticorupție într-un dosar care vizează achiziții la suprapreț în prima parte a pandemiei. Ancheta a fost deschisă ca urmare a unei plângeri formulate de actualul primar al Sectorului 1, Clotilde Armand. Prejudiciul este estimat la 67,8 milioane lei.

Daniel Tudorache este urmărit penal pentru complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, cu consecințe deosebit de grave.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW