Friday, June 25, 2021
Jurnalism corect


DNA cere ridicarea imunității lui Florian Bodog – Sunt vizate fapte din perioada în care era ministru al Sănătății/ Reacția lui Bodog

By Andreea Traicu , in Justitie Politic Stirile zilei , at 4 iulie 2019 Etichete: , , ,

DNA cere Senatului încuviințarea urmăririi penal în cazul fostului ministru Florian Bodog. Acesta este suspectat de fapte de corupție în legătură cu angajarea unui consilier. Acuzaţiile sunt de abuz în serviciu şi fals intelectual.

Bodog: DNA nu a considerat de cuviință să mă informeze

„Legat de acuzațiile nefondate pe care DNA mi le aduce, aș dori să fac următoarele precizări:
1. Toți consilierii mei – indiferent că au lucrat cu normă întreagă, jumătate de normă sau cei onorifici – și-au îndeplinit sarcinile în mod corect și și-au desfășurat activitatea cu profesionalism.
2. Oficial, DNA nu m-a citat și nu a considerat de cuviință să mă informeze nici până astăzi despre deschiderea acestui „dosar”. A trebuit să aflu din presă despre acuzațiile care mi se aduc. Asta apropo de buna-credință și de „profesionalismul” procurorilor.
3. Este foarte ciudat cum un caz din 2017 a fost „redescoperit” brusc după aproape 2 ani de zile și instrumentat pe repede înainte, eu nici măcar neavând dreptul să îmi prezint punctul de vedere”, a scris fostul ministru pe Facebook.

Acuzațiile DNA

Procurorii spun că ar fi făcut demersuri, în calitate de ministru, pentru ca un consilier să îşi încaseze salariul pe 1 an fără a se prezenta la serviciu.

Concret, în perioada februarie 2017 – ianuarie 2018, demnitarul (care în prezent nu mai ocupă funcția de ministru), deși cunoștea că persoana angajată în funcția de consilier personal nu s-a prezentat la serviciu și nu a prestat activitățile la care era obligată prin contractul individual de muncă și fișa postului, ar fi atestat în mod nereal prezența acesteia la locul de muncă prin semnarea foilor colective de prezență și nu a luat măsuri pentru sancționarea disciplinară. Astfel, consiliera ministrului de la acea dată ar fi obținut drepturi salariale care nu i se cuveneau în cuantum de 77.985 lei, suma ce ar reprezenta prejudiciu la bugetul ministerului respectiv.

În ceea ce îl privește pe demnitar, actualmente senator, în conformitate cu prevederile legale și constituționale, efectuarea urmăririi penale pentru infracțiunile de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit și fals intelectual, ambele în formă continuată, este condiționată de obținerea unui aviz din partea Senatului. În acest sens, procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție a transmis procurorului general al P.I.C.C.J documentele necesare în vederea sesizării Senatului care urmează a decide”, transmite DNA.

Florian Bodog a fost ministru al Sănătății în guvernele Grindeanu și Tudose.

 

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW