Tuesday, February 7, 2023
Jurnalism corect


DNA a solicitat documente de la Consiliul Judeţean Giurgiu

By news.ro , in Stirile zilei , at 2 martie 2022

Anchetatorii antifraudă din cadrul DNA au solicitat, miercuri, mai multe documente de la Consiliul Judeţean Giurgiu privind, printre altele, achiziţii şi atribuirea unui contract de audit.

Anunţul conform căruia instituţiei i-au fost solicitate documente a fost făcut de către preşedintele CJ Giurgiu, Dumitru Beianu, care a ţinut să precizeze că nu este vizat de anchetă şi că documentele solicitate nu au „legătură directă” cu el.

„Au venit, dimineaţă, 4 simpatici ofiţeri de la Antifraudă, care au cerut câteva acte emise, fără nicio gravitate sau, măcar, legătură directă cu subsemnatul. Da, sunt foarte de acord ca instituţiile statului să îşi facă datoria, exemplar! Zi frumoasă, tuturor!”, a scris preşedintele CJ Giurgiu, liberalul Dumitru Beianu pe Facebook.

Surse din Consiliul Judeţean Giurgiu au declarat pentru News.ro că documentele au fost cerute de către anchetatori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în baza unei adrese scrise. Printre altele, documentele solicitate de DNA vizează un contract de achiziţie de dezinfectanţi încheiat în anul 2021 de către Consiliul Judeţean Giurgiu, un contract privind realizarea unui audit la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Giurgiu , instituţie aflată în subordinea Consiliului Judeţean, dar şi o adresă trimisă de către Consiliul Judeţean către Ministerul Muncii.

Aceleaşi surse au precizat că preşedintele CJ Dumitru Beianu nu este vizat de anchetă, nu a fost ridicat şi nu este cercetat.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW