Wednesday, April 24, 2024
Jurnalism corect


DNA a ridicat, vineri, documente de la Primăria Capitalei

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 15 martie 2024

Direcția Națională Anticorupție (DNA) a ridicat vineri, 15 martie, mai multe documente de la Primăria Capitalei, a transmis parchetul anticorupție într-un comunicat de presă. Potrivit Gândul.ro, ridicarea de înscrisuri s-a efectuat în cadrul unui dosar penal „in rem” deschis ca urmare a unor sesizări în legătură cu amenda de 35 milioane euro dată de Poliţia Locală proprietarului terenului retrocedat din Parcul IOR.

„În referire la informaţiile vehiculate în spaţiul public care acreditează ideea că, în data de 15 martie 2024, DNA «ar fi descins» la Primăria Municipiului Bucureşti, Biroul de Informare şi Relaţii Publice este abilitat să precizeze următoarele.

Activitatea de ridicare a unor înscrisuri, la care se face referire în spaţiul public, reglementată de Codul de Procedură Penală, a fost realizată în contextul instrumentării de către procurorii anticorupţie a unui dosar penal, deschis ca urmare a unei sesizări depuse de mai multe persoane, în care cercetările se desfăşoară doar cu privire la faptă (in rem).

Precizăm că acest gen de activităţi sunt unele comune, fiind executate în majoritatea dosarelor instrumentate de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie”, a informat DNA.

Amendă de 35 de milioane de euro pentru proprietarii zonei retrocedate din parcul IOR

Proprietarii zonei retrocedate din Parcul IOR au fost amendați cu suma de 35 de milioane de euro, pentru diminuarea spațiului verde, a anunțat marți, 31 octombrie, primarul general al Capitalei, Nicușor Dan.

„La faţa locului s-a constatat o diminuare a spaţiului verde pe o suprafaţă de 8.738 de metri pătraţi prin acţiuni succesive de decopertare a stratului de iarbă, de excavare, de extracţie a rădăcinilor copacilor. Faţă de cele constatate se reţine în sarcina proprietarului încălcarea obligaţiei prevăzute de articolul 5, litera h din Legea 24 pe 2007, aceea de a nu diminua spaţiul verde. În consecinţă, a fost aplicată proprietarului amenda în valoare de 174.760.000 de lei pentru săvârşirea acestei fapte”, a declarat atunci Șeful Poliției Locale București, Eduard Valentin Stroe.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW