Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


DNA a încheiat acorduri de recunoaștere cu doi afaceriști libanezi întru-un dosar cu prejudiciu de 120 milioane lei

By Vîrban Robert , in Justitie Stirile zilei , at 8 iulie 2021

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au încheiat acorduri de recunoaștere cu afaceriștii libanezi Said Baaklini și Rajef Sharif Mohammad într-un dosar penal cu prejudiciu de circa 120 milioane lei. 

Said Baaklini, cunoscut drept „Regele Sardinelor”, a acceptat pedeapsa de 5 ani de închisoare cu executare, iar Rajef Sharif Mohammad a fost de acord să fie condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare.

Potrivit DNA, în perioada 2008 – 2010, cei doi afaceriști ar fi oferit ajutor unui alt om de afaceri, astfel încât acesta să obțină pe nedrept sume importante de bani cu titlu de restituiri de la bugetul de stat și compensări datorate bugetului de stat, prin stabilirea cu rea-credință a taxele firmelor pe care le administrau și prin mărirea artificială a TVA deductibilă ce a generat TVA de recuperat în baza unor tranzacții comerciale succesive fără scop economic.

Prin aceste demersuri, cei doi ar fi facilitat omului de afaceri obținerea în mod nelegal a sumei totale de 119 milioane lei (din care 114,7 milioane lei cu titlu de rambursări de la bugetul de stat și 4,3 milioane lei compensări datorate bugetului de stat).

Acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat cu Said Baaklini a vizat și comiterea a unei infracțiuni de evaziune fiscală prin care s-a cauzat un prejudiciu de 43,5 milioane lei reprezentând impozit pe profit aferent profit diminuat ilegal și a unei infracțiuni de spălare a banilor.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Find More on to that Topic: mainnews.ro/dna-a-incheiat-acorduri-de-recunoastere-cu-doi-afaceristi-libanezi-intru-un-dosar-cu-prejudiciu-de-120-milioane-lei/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *