Friday, July 26, 2024
Jurnalism corect


DNA a extins acțiunea penală față de consilierul din Ministerul Dezvoltării reținut miercuri

By Diochetanu Andreea , in Justitie Stirile zilei , at 28 octombrie 2021

Direcția Națională Anticorupție (DNA) a anunțat joi, 28 octombrie, că a extins acțiunea penală față de Viorel Dinu, consilierul din Ministerul Dezvoltării reținut ieri de procurori. Procurorii au dispus extinderea acțiunii penale față de inculpat și pentru aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de influență.

Potrivit anchetatorilor, în luna iunie a acestui an, Dinu Viorel, în calitatea de consilier, ar fi pretins și ar fi primit suma de 50.000 lei, prin intermediar, de la un om de afaceri, susținând că are influență asupra unor funcționari publici din cadrul Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC) și ar fi promis că îi va determina pe aceștia să admită o contestație formulată de firma la care omul de afaceri era director executiv, ca urmare a excluderii de la o licitație la care firma participase, contestație care a fost admisă.

Dinu Viorel a fost arestat preventiv pentru 30 de zile miercuri, 27 octombrie. În aceeași cauză, s-a mai dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și control judiciar pe o durată de 60 de zile față de un om de afaceri, pentru infracțiunea de dare de mită, mai transmite DNA. Ar fi vorba despre Gheorghe Ciorbă, potrivit unor surse.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW