Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Două dosare penale deschise de DNA în urma tragediei de la Crevedia – UPDATE

By Vîrban Robert , in Justitie Politic Stirile zilei , at 28 august 2023 Etichete: ,

UPDATE: Direcţia Naţională Anticorupţie a anunțat oficial deschiderea a două dosare penale, în cadrul cărora se fac cercetări in rem privind tragedia de la Crevedia.

„Pe rolul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au fost înregistrate două dosare penale, formate în urma sesizărilor din oficiu, având ca obiect săvârşirea de către funcţionari publici a unor presupuse infracţiuni de abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, în legătură cu autorizarea staţiei GPL din localitatea Crevedia, judeţul Dâmboviţa, unde în cursul zilei de 26 august 2023 au avut loc două explozii”, anunţă DNA.

Știrea inițială: 

Direcția Națională Anticorupție a deschis dosar penal pentru abuz în serviciu, în urma tragediei de la Crevedia, cu privire la lipsa de reacție a instituțiilor statului, au declara surse judiciare pentru Mainnews.ro.

O stație GPL care funcționa ilegal în localitatea Crevedia (Dâmbovița), aparținând fiului primarului PSD din Caracal, Ion Doldurea, a explodat sâmbătă.

Potrivit ultimului bilanț prezentat de ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, două persoane și-au pierdut viața, iar alte 58 au fost rănite.

CITEȘTE ȘI: Agenţia pentru Protecţia Mediului: Stația GPL din Crevedia avea autorizaţie de mediu până în 2021, dar trebuia să nu mai funcţioneze din 2020

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii