Monday, January 24, 2022
Jurnalism corect


DNA a cerut dublarea numărului de posturi pentru structura Parchetului European din România

By Vîrban Robert , in Justitie Stirile zilei , at 21 mai 2020 Etichete: , , ,

Procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție, Crin Bologa, a declarat că în cadrul discuțiilor privind legea de înființare a unei secții a Parchetului European (EPPO) a susținut creșterea de la 10 la 20 a personalului alocat acestei structuri.

Totodată, Crin Bologa a spus că și după operaționalizare structurii EPPO în România, Direcției Naționale Anticorupție îi vor rămâne în lucru infracțiunile cu fonduri europene de până la 10.000 sau până la 100.000 de euro.

„La Ministerul Justiției a fost creat un grup de lucru din care au făcut parte și reprezentanți ai DNA. După acest moment am analizat proiectul și am fost de acord ca această structură a EPPO să funcționeze în cadrul DNA. Noi am cerut mai multe posturi să fie alocate. În proiectul de lege sunt prevăzute 10 posturi, noi am cerut chiar 20 de posturi pentru a putea să își desfășoare în bune condiții misiunea. Suntem de acord cu înființarea în cadrul DNA datorită competenței acestuia de a începe urmărirea penală în cazul infracțiunilor cu fonduri de europene. Până acum DNA a avut această competență, dar și după ce va fi operațional EPPO Direcția rămâne cu unele infracțiuni – până la 10.000 sau până la 100.000 de euro,” a răspuns Crin Bologa la întrebarea Main News din cadrul conferinței de presă organizate de DNA.

CITEȘTE ȘI: Parchetul European, condus de Kovesi, va funcționa, în România, prin intermediul DNA – DOCUMENT

Sursa foto: Ovidiu Micsik / Inquam Photos

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW