Monday, November 28, 2022
Jurnalism corect


DNA: 65 de inculpați condamnați în luna iunie/Printre ei, un judecător, un avocat și un rector

By Andreea Traicu , in Justitie Stirile zilei , at 16 iulie 2019 Etichete: , , ,

Peste 60 de inculpaţi în dosare de corupţie instrumentate de DNA au fost condamnaţi în luna iunie prin 28 de hotărâri judecătoreşti definitive, printre aceştia aflându-se magistraţi, un rector şi un şef de cabinet al ministrului de Interne.

Printre cei condamnaţi definitiv figurează: un şef cabinet al ministrului de Interne; 2 preşedinţi de consiliu judeţean; vicepreşedinte ANRP; un primar municipiu; un judecător; un procuror; un avocat; un rector universitate; 4 directori instituţii ale statului (DGASPC, Romsilva, etc); 2 primari de comună.

Judecător, rector și avocat – condamnați de instanță pentru trafic de influență, luare de mită, fals intelectual

Ştefan Fieraru, fost judecător al Curţii de Apel Ploieşti, a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare, fiind găsit vinovat pentru trafic de influenţă. Potrivit rechizitoriului instrumentat de procurorii anticorupţie din Ploieşti , „în cursul anului 2008, Fieraru Ştefan, judecător la Curtea de Apel Ploieşti, a pretins şi primit de la o persoană (denunţător în cauză), foloase materiale, constând în contravaloarea materialelor de construcţie şi manopera unor lucrări efectuate la două imobile deţinute de magistrat şi familia acestuia în municipiul Ploieşti, precum şi contravaloarea unei racle edificate în incinta unui cimitir din municipiul Ploieşti, toate în valoare de 231.443 lei.

În schimbul acestor foloase, Ștefan Fieraru a promis că va interveni pe lângă judecătorii din cadrul Tribunalului Prahova care aveau spre soluţionare o cauză penală în care denunţătorul avea calitatea de inculpat.

Rectorul Universității „Petre Andrei” din Iași, Bocancea Sorin, a fost condamnat la un an închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunii de instigare la fals intelectual. De asemenea, a primit și pedeapsa complementară de interzicere a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a exercita funcția de rector și profesor în învățământul de stat sau particular.

Avocatul Drugă Dan Florin, din cadrul Baroului Iași și prodecan al Facultății de Drept din cadrul Universității „Petre Andrei”, a fost condamnat la o pedeapsă de 3 ani închisoare pentru luare de mită. De asemenea, i s-au interzis și drepturi civile: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a exercita funcția de profesor sau vreo funcție de conducere în învățământul de stat sau particular.

Foto: Ovidiu Micsik / Inquam Photos

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW