Sunday, December 10, 2023
Jurnalism corect


Dmitry Peskov: Relațiile Federației Ruse cu R. Moldova sunt „foarte tensionate”

By Ana Teșcan , in Război în Ucraina Republica Moldova , at 20 februarie 2023

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitry Peskov, a transmis luni, 20 februarie, că relațiile Federației Ruse cu Repbulica Moldova sunt „foarte tensionate” și i-a acuzat pe liderii moldoveni că urmăresc o agendă „anti-rusească”, potrivit The Guardian.

„Relațiile noastre cu Moldova sunt deja foarte tensionate. Conducerea se concentrează întotdeauna pe tot ce este anti-rus, ei alunecă în isteria anti-rusă”, a spus purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

Dmitry Peskov a mai declarat că Federația Rusă acționează „responsabil” în ceea ce privește forțele de menținere a păcii pe care le-a staționat în regiunea separatistă Transnistria și a avertizat Republica Moldova „să nu înflameze în continuare situația”.

Amintim că Parlamentul Republicii Moldova a aprobat săptămâna trecută formarea unui nou guvern pro-occidental condus de noul premier, Dorin Recean, după ce administrația anterioară și-a dat demisia.

Noua administrație a promis că va urma o cale pro-europeană și a cerut, de asemenea, demilitarizarea Transnistriei, regiunea separatistă din estul Moldovei în care sunt staționați 1.500 de soldați ruși.

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW