Friday, February 3, 2023
Jurnalism corect


Dmitri Medvedev: Rusia nu poate opri războiul, chiar dacă Ucraina renunță la speranțele de a intra în NATO

By Diochetanu Andreea , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 27 august 2022

Moscova nu va opri „campania militară” din Ucraina chiar dacă Kievul renunță în mod oficial la aspirațiile sale de a adera la NATO, a declarat fostul președinte al Federației Ruse și actual adjunct al șefului Consiliului rus de Securitate, Dmitri Medvedev, citat de US News.

Acesta a declarat, de asemenea, că Rusia este pregătită să poarte discuții cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski, însă sub rezerva anumitor condiții.

Chiar înainte de invazia din februarie, Moscova a precizat clar că aderarea Ucrainei la NATO este inacceptabilă pentru ea.

„Renunțarea la participarea la Alianța Nord-Atlantică este acum vitală, dar este deja insuficientă pentru a stabili pacea”, a declarat Medvedev, într-un interviu acordat unei televiziuni franceze.

Rusia, a spus el, va continua campania până când obiectivele sale vor fi atinse. Putin a susținut, când a lansat invazia în Ucraina, în 24 februarie, că vrea să „denazifice” Ucraina. Kievul și Occidentul spun că acesta este un pretext nefondat pentru un război de cucerire.

Rusia și Ucraina au purtat mai multe runde de negocieri după începerea invaziei, dar nu au făcut niciun progres și există puține perspective de reluare a discuțiilor pentru pace.

„Acest lucru (discuțiile) va depinde de modul în care evoluează evenimentele. Am fost pregătiți și înainte să ne întâlnim (cu Zelenski)”, a declarat Medvedev.

Fostul președinte rus a mai spus că armele americane furnizate deja Ucrainei – precum lansatoarele de rachete multiple HIMARS – nu reprezintă încă o amenințare substanțială.

Dar acest lucru s-ar putea schimba, a spus el, dacă armele trimise de SUA ar putea lovi ținte la distanțe mai mari.

„Atunci când acest tip de rachetă zboară 70 km este un lucru, dar când este de 300-400 km, asta este altceva. Acum ar fi o amenințare directă la adresa teritoriului Federației Ruse”, a punctat el.

Foto: Musienko Vladislav / UNIAN

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW