Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Discuţii tensionate în CSM. Stelian Ion: E o discuţie eminamente politică/ Judecător: Abordarea domnului ministru mi se pare deplasată

By Andreea Traicu , in Justitie Stirile zilei , at 8 aprilie 2021 Etichete: , ,

Noi discuții tensionate au avut loc, joi, la şedinţa plenului CSM, între mai mulți magistrați și ministrul Justiției. Stelian Ion a fost întrebat despre procedurile legislative privind desființarea SIIJ, subiect pe care ministrul l-a catalogat ca fiind „o discuţie eminamente politică”. Mai mulţi membri ai Consiliului au fost deranjaţi de această abordare, considerând-o „deplasată”.

Una dintre întrebările magistraţilor a vizat amendamentul catalogat drept superimunitate, prin care, odată cu desfiinţarea Secţiei Speciale, trimiterea în judecată a magistraţilor ar fi avizată de CSM.

” E o discuţie eminamente politică. Discuţia a fost aceea în care se propuneau mai multe soluţii, una legată de înfiinţarea de facto a unei secţii la Parchetul General, care să ancheteze aceste categorii de fapte. Pe de altă parte, existau alte variante care nu au putut fi conturate în cadrul discuţiilor politice şi atunci se punea problema de a alege dintre aceste două rele, a merge toate dosarele catre PG şi a avea un astfel de aviz. Constranşi de această limitare de alegere, am spus public, nu o data, ca ar fi mai putin vatamatoare ideea avizului, dar ideea ca am promovat eu e falsa”, a spus ministrul Justiţiei.

În replică, judecătorul Andreea Chiş a susţinut că ar fi necesară o reglementare care să stabilească ce subiecte poate aborda CSM astfel încât să nu aibă caracter politic.

Magistratul Simona Marcu a catalogat abordarea lui Stelian Ion drept „deplasată”.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Here you can find 89617 more Info on that Topic: mainnews.ro/discutii-tensionate-in-csm-stelian-ion-e-o-discutie-eminamente-politica-judecator-abordarea-domnului-ministru-mi-se-pare-deplasata/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *