Saturday, February 24, 2024
Jurnalism corect


Discuţii despre nevoile de securitate ale Ucrainei, organizate de Statele Unite în Germania

By Diochetanu Andreea , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 23 aprilie 2022

Pentagonul a invitat 40 de țări aliate să se întâlnească săptămâna viitoare în Germania pentru a discuta despre nevoile de securitate pe termen lung ale Ucrainei, în timp ce Kievul continuă să lupte cu forțele rusești în estul și sudul țării. Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, a declarat că miniștrii apărării și generalii de rang înalt din 20 de țări, membre NATO și nemembre NATO, au acceptat deja invitația secretarului american al apărării, Lloyd Austin, pentru întâlnirea de marți de la baza aeriană Ramstein, controlată de SUA, din vestul Germaniei.

El a calificat reuniunea drept o consultare care va examina modul în care partenerii Ucrainei pot contribui la consolidarea puterii sale militare după încheierea războiului, notează France24.

„Unul dintre lucrurile pe care secretarul vrea să le obțină marți, la Ramstein, este începutul unei discuții cu națiuni care au aceeași gândire privind relațiile de apărare pe termen lung de care Ucraina va avea nevoie în viitor. Este vorba în mare parte despre modernizarea și asigurarea că armata lor este încă puternică și capabilă în continuare. Nu este vorba despre garanții de securitate, ci despre postura lor militară reală”, a declarat Kirby reporterilor.

Întâlnirea va avea loc după două luni de război, în timp ce forțele ucrainene rezistă unei noi ofensive ruse în sudul și estul Ucrainei. Forțele rusești au fost alungate din nordul Ucrainei, acesta fiind un eșec major al primei faze a „operațiunii militare”, așa cum numește Rusia invazia.

Kirby a declarat că Austin și cei prezenți vor discuta despre modul în care pot continua să ajute, luând în considerare nevoile actuale ale Ucrainei, dar și ce arme pot furniza diverși parteneri pe măsură ce războiul avansează.

„Dar cred că vrea, de asemenea, să aibă o viziune mai largă asupra relațiilor de apărare pe care Ucraina va trebui să le aibă în viitor, atunci când războiul se va încheia”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Aceasta include catalogarea potențialului industrial al partenerilor pentru a vedea cum producătorii lor de arme pot continua să ajute Ucraina, a spus el. Kirby a subliniat că întâlnirea nu se va desfășura sub auspiciile NATO și că nu va produce neapărat rezultate concrete imediate.

Peste 20 de ţări şi-au confirmat deja participarea la discuții.

Foto: Pixabay

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW