Sunday, August 14, 2022
Jurnalism corect


Discursurile candidaților la funcțiile de conducere din PSD/ Marian Oprișan, susținător al Vioricăi Dăncilă, a fost huiduit

By Andreea Traicu , in Politic Stirile zilei , at 29 iunie 2019 Etichete: , ,

Candidații la funcțiile de conducere din PSD au susținut, sâmbătă, discursuri în fața delegaților prezenți. Aceștia au vorbit despre situația în care este partidul după pierderea alegerilor europarlamentare și despre necesitatea de a răspunde cerinței electoratului. Liderul PSD Vrancea, Marian Oprişan, nu și-a putut susține discursul, fiind huiduit de cei prezenți în sală.
După ce a urcat pe scenă, Oprişan a fost huiduit şi nu şi-a putut susţine discursul, fiind nevoit să părăsească pupitrul. Liderul PSD Vrancea susţine că reacţiile au aparţinut organizaţiilor apropiate lui Liviu Dragnea, Teleorman, Dolj şi Olt.
„PSD a fost jignit. Eu voi continua să spun ce gândesc, indiferent dacă le place sau nu unora. Partidul va rămâne unit indiferent de ce au făcut cele trei organizaţii astăzi. Este păcat, dar nu asta rezolvă problema. Ce ar fi însemnat ca şi eu şi alţi colegi de-ai mei să punem nişte organizaţii să-i fluiere pe cei cu care nu suntem de acord?”, a mai spus Oprişan.

Dăncilă: PSD nu își permite experiențe noi

„Trebuie să recunoaştem că PSD e într-un moment dificil, rezultatele la alegerile europarlamentare ne-au dezamăgit, o bătălie nu înseamnă că am pierdut războiul. De noi depinde cum vom construi. Ne punem întrebarea: cum vom face acest lucru? Prin vorbe sau prin fapte? Prin unitate şi solidaritate sau prin dezbinare? Prin discursuri frumoase dar lipsite de fundament sau prin ceea ce facem pentru PSD şi pentru români?. (..) Dacă te îndepărtezi de oameni, se întâmplă ceea ce s-a întâmplat la alegerile europarlamentare, iar PSD nu mai are voie să piardă, trebuie să meargă spre victorie, trebuie să-şi ţină promisiunile. (…) Unde am greşit? De ce discursul nostru nu mai e dorit cel de cetăţeni? Cetăţenii nu mai vor conflicte, nu mai vor să schimbăm guvern după guvern, nu mai vor promisiuni, vorbe frumoase, vor lucruri concrete, vor echilibru, dar şi decizii ferme. (…). În acest moment PSD nu îşi permite experienţe noi, nu îşi permite să mai greşească, trebuie să redevină cel mai mare partid din România”, a susţinut Dăncilă.

Pleșoianu: Țara a fost luată captivă de mult prea mult timp

“Oamenii care ne-au votat, care ne susţin, au fost înjuraţi, batjocoriţi, agresaţi în cele mai oribile moduri, dar ei nu au tăcut şi nu tac nici acum. Nu le întorc spatele pentru că vin din rândurile lor, nu le întorc spatele cum a făcut Victor Ponta. Dacă monştrii vor veni la Viorica Dăncilă am să vorbesc. Dacă vin la Marian Oprişan am să vorbesc. Dacă vin la Gabriela Firea, o să vorbesc. Dacă mai vin la Victor Ponta, o să vorbesc pentru că nu e normal să tăcem. E o tăcerea a morţii, nu a vieţii. (..) S-a ajuns ca o fiinţă dintr-o specie incertă, care îşi spune procuroare şi încă e procuroare, să târască pe jos un copil la propriu, rupându-l de sora de suflet şi de familia care a crescut acel copil. Acest lucru ar trebui să ne trezească indiferent din ce partide facem parte. E posibil să ajungă la oricare dintre dumneavoastră, la copiii dumneavoastră. Ţara a fost luată captivă de mult prea mult timp”, a mai declarat Liviu Pleşoianu.

Teodorovici: Ce vrea fiecare minister e dorință, ce prea premierul și ministrul de Finanțe e putință

„Întotdeauna sprijinul e la Ministerul de Finanţe, pentru că ce vrea fiecare minister e dorinţă, ce vrea premierul şi ministrul de Finanţe e putinţă. (..) Nu mi-am schimbat principiile, sunt cel care sunt, pe care Dumnezeu l-a pus pe acest pământ. Singura mea dorinţă e să fac pentru oameni. (…) Eu doresc să fiu acolo unde lucrurile trebuie să se întâmple, să fiu în teren”, a declarat Teodorovici.

Suciu: Dacă PSD nu a câştigat alegerile, vina ne aparţine tuturor

„Am venit pe scena congresului să vă cer ajutorul ca să punem acest partid din nou în inimile oamenilor. Şi pentru că mi s-a cerut, de asemenea, să fiu eu însumi, nu pot să fiu atunci decât direct, foarte sincer şi să vă spun exact ceea ce gândesc. Am petrecut ultimele luni gândindu-mă şi vorbind mereu despre ceea ce facem bine noi acestei ţări. Trebuie să vorbesc puţin şi de ce nu am făcut bine noi ca partid. Se spune că victoria are mereu mai multe moaşe şi înfrângerea este orfană. Dacă Partidul Social Democrat nu a câştigat alegerile în 26 mai, să ştiţi că vina ne aparţine tuturor şi trebuie să învăţăm din asta şi trebuie să mergem din nou deschişi şi înainte de a le mai cere oamenilor votul, trebuie să le câştigăm inimile”, a afirmat Suciu.

Fifor: Noi nu ne uităm liderii. Nu cred ca i-a uitat cineva pe Liviu Dragnea şi Adrian Năstase

„Ştim să ne iubim seniorii şi ştim să ne batem pentru ei, ştim să ne iubim tinerii şi să căutăm soluţii pentru ei chiar dacă de data aceasta în 26 mai a părut că nu ştim să ne mai adresăm colegilor noştri mai tineri, dar vă asigur că vom reînvăţa lucrul acesta, ştim să vorbim tuturor categoriilor sociale şi de aceea stimaţi colegi oamenii ne-au votat de-a lungul timpului. (..) Am sentimentul că oamenii ne-au arătat că trebuie să facem ceva şi să schimbăm ceva în discursul nostru, învăţăm repede, revenim repede, ne întoarcem la oameni repede, pentru că asta se pricepe PSD să facă. (…) Noi nu ne uităm liderii. Spunea cineva că ne uităm prea uşor liderii, nu. Eu nu cred că e cineva în această sală care l-a uitat pe Liviu Dragnea, nu cred, stimaţi colegi. Eu nu cred că e cineva în această sala care l-a uitat pe Adrian Năstase. Eu cred că de la fiecare dintre liderii noştri am învăţat câte ceva şi am mers mai departe mai puternici, mai uniţi, mai solidari şi asta face farmecul acestui partid””, a spus Mihai Fifor.

Ştefănescu: Un întreg partid a fost vânat şi hărţuit ani de zile

„Nu pot să uit că în România ani de zile s-au produs abuzuri inimaginabile şi nu pot să uit că aici în sală sunt oameni care au fost victime ale acestor abuzuri. (…) Un întreg partid a fost vânat şi hărţuit ani de zile. (…) Astăzi, Liviu Dragnea este pur şi simplu deţinut politic”, a afirmat Codrin Ştefănescu.

 

Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW