Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Directorul UNICEF: Trebuie să acordăm prioritate redeschiderii școlilor. Consecințele închiderii acestora au fost devastatoare

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 16 ianuarie 2021

Henrietta Fore susține că autoritățile trebuie să depună eforturile necesare pentru a menține școlile deschise sau să le redeschidă, în măsura în care intrăm în al doilea an al pandemiei de coronavirus. Consecințele închiderii școlilor au efecte devastatoare în rândul elevilor din întreaga lume, susține directorul executiv al UNICEF.

Pe măsură ce intrăm în cel de-al doilea al pandemiei de COVID-19 și pe măsură ce numărul cazurilor de îmbolnăviri continuă să crească în întreaga lume, trebuie să depunem toate eforturile necesare pentru a menține școlile deschise sau să acordăm prioritate redeschiderii acestora”, a declarat Directorul Executiv al UNICEF, Henrietta Fore.

CITEȘTE ȘI: Sorin Cîmpeanu: Disponibilitatea de vaccinare este de 168.000 de persoane, angajați ai sistemului național de învățământ / Ce spune ministrul despre redeschiderea școlilor

Henrietta Fore susține că închiderea școlilor au afectat 90% dintre elevii din întreaga lume și au lăsat peste o treime dintre școlari fără acces la educație la distanță.

În ciuda dovezilor copleșitoare privind impactul închiderii școlilor asupra copiilor și în ciuda unui număr din ce în ce mai mare de dovezi care arată că școlile nu alimentează pandemia, prea multe țări au ales să țină școlile închise, unele aproape de un an de zile.

Consecințele închiderii școlilor, care, la momentul cel mai ridicat al măsurilor de izolare socială provocate de pandemie, au afectat 90% dintre elevii din întreaga lume și au lăsat peste o treime dintre școlari fără acces la educație la distanță, au fost devastatoare”, a adăugat Henrietta Fore.

Sursă foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *