Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Directorul Tarom a fost demis: Răzvan Cuc mi-a cerut să țin la sol aeronavele în ziua moțiunii de cenzură

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 17 octombrie 2019 Etichete: , , ,

Mădălina Mezei a fost demisă, marți, din funcția de director al Tarom. Premierul desemnat, Ludovic Orban a declarat într-o apariție televizată că ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc a demis-o pe directoarea companiei aeriene pentru că în ziua moțiunii a refuzat să țină la sol avioanele care operau pe rute interne, în ciuda unui ordin primit de la ministru.

„Uitați-vă ce face Cuc la Ministerul Transporturilor. Demiteri de directori din niște motive foarte străvezii. Sunt foarte mulți în Tarom cei care spun că demiterea directoarei este pentru că ea a refuzat să țină avioanele la sol la moțiunea de cenzură, ca să nu vină parlamentarii pentru că erau cursele de la Iași, Timișoara, Cluj, care aduceau peste 20 de parlamentari ai opoziției și care dacă n-ar fi aterizat la timp, nu puteau să vină să voteze moțiunea. Asta se vorbește la Tarom, să nu credeți că inventez”, a declarat Ludovic Orban, la B1Tv.

Fostul director al Tarom a confirmat că ministrul Cuc i-a cerut ca în ziua moțiunii de cenzură să țină avioanele la sol.

” Da, pot să confirm că Răzvan Cuc mi-a cerut să rețin la sol aeronavele. I-am spus că nu se poate, că nu există niciun motiv și că ar fi vorba despre un abuz. În plus, compania TAROM nu poate fi implicată în așa ceva, în chestiuni politice. Când am fost adusă la TAROM am specificat clar că nu fac niciun fel de politică, doar să-mi respect sarcinile profesionale și să eficientizez societatea, ceea ce am și făcut. Ministrul Cuc a invocat tot felul de argumente că să fac acest lucru, nu am vrut. Mai mult că sigur acest refuz a fost motivul destituirii mele. Oficial, s-a invocat acel contract de leasing cu aeronavele ATR, că nu a fost încă semnat și că de aia merge prost treabă. Eu cum am fost adusă, așa am și fost data afară. Cu o săptămâna înainte mi se prelungise mandatul și eram lăudată, apoi m-a sunat seară președintele CĂ și mi-a zis că s-a decis să fiu destituită „, a declarat Mădălina mezei, fostul CEO al Tarom, pentru ziuanews.ro
sursa foto: Facebook

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *