Wednesday, September 28, 2022
Jurnalism corect


Directorul STB, despre modernizarea liniilor în perspectiva achiziționării celor 100 de tramvaie Astra: Sunt 18 km pe linia 40 și 8 km pe linia 55

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 26 mai 2021

Directorul Societății de Transport București, Adrian Criț, a declarat că, în perspectiva achiziționării celor 100 de tramvaie de la compania Astra Vagoane este necesară modernizarea liniei 40, în lungime de 18,4 km, și 8,4 km din linia 55.

În plus, sunt necesare investiții minore în lărgirea peroanelor, în condițiile în care tramvaiele nou achiziționate vor avea o lungime de 36 m.

„Legat de modificarea peroanelor pentru a putea ajunge în staţii tramvaiele mai mari pot să vă spun că este o modernizare asumată de municipalitate anul trecut. Până în prezent, s-au lungit opt peroane pe linia 41. De asemenea, am pus la dispoziţia executantului lucrării de pe Vasile Milea tot ceea ce înseamnă amplasament, astfel încât, în zilele următoare, să înceapă organizarea de şantier pe acel tronson de un kilometru, situat între Podul Basarab şi Bulevardul Timişoara. Este o lucrare contractată de municipalitate, este ultimul tronson de modernizare pe inelul circular de tramvai al Capitalei şi care va aduce beneficii majore bucureştenilor, legate de timpii de succedare şi de calitatea transportului. Pe linia 41 mai sunt de modificat 14 peroane, dar pot spune că e obligaţia municipalităţii ca până la sosirea în totalitate a celor 100 de tramvaie să se modernizeze 27 de kilometri de cale de rulare. Este un prim pas care s-a făcut acum cu acest kilometru pe linia 1. Urmează modernizarea liniei 40, unde sunt circa 18,4 kilometri, şi a liniei 55, unde sunt circa 8,4 kilometri”, a declarat Adrian Criț, într-un interviu acordat Agerpres.

Context

Pe 11 mai, Primăria Capitalei a încheiat, marți, cu Astra Vagoane contractul pentru achiziția a 100 de tramvaie din gama de 36 metri. Tramvaiele vor avea podea 100% coborâtă, cinci uși duble și vor fi dotate cu aer condiționat. Garanția este tramvaielor este full warranty de minim 5 ani sau 300.000 km. Capacitatea de transport va fi de minim 220 de călători, din care 56 pe scaune.

Primul tramvai ar urma să fie livrat în termen de 15 luni de la semnarea contractului, apoi câte patru vehicule vor fi livrate lunar până la finalizarea contractului. Cele 100 de tramvaie vor intra în traseu pe liniile 1, 10, 21, 25, 32, 40, 41, 55.

CITEȘTE ȘI: Fact Check: Gabriela Firea a susținut că PMB va plăti 145 milioane lei în plus pentru cele 100 de tramvaie Astra / Contractul o contrazice

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW