Wednesday, June 29, 2022
Jurnalism corect


Directorul Romsilva a fost demis/ Mihăilescu: Ca urmare a unei presiuni politice au ales să mă revoce / Reacția ministrului Mediului

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 4 februarie 2020 Etichete: , , ,

Membrii Consiliului de Administrație au decis să îi revoce mandatul directorului general al Regiei Naționale a Pădurilor-Romsilva, Gheorghe Mihăilescu. Locul acestuia a fost ocupat, provizoriu, de Codruț Ion Bîlea.

„În perioada următoare va fi demarat procesul de selecție a noului director general al Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva, în conformitate cu Ordonanța de Urgență a Guvernului 109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice”, potrivit unui comunicat al Romsilva.

Mihăilescu: Ca urmare a unei presiuni politice au ales să mă revoce

„Înțeleg că mi-au revocat mandatul pentru o injustă cauză, fără să o motiveze. Dacă acum patru zile aprobau toți indicatorii realizați anul trecut, astăzi, ca urmare a unei presiuni politice au ales să mă revoce, fără o justă cauză. Dar asta e, fiecare face ce vrea în viața asta”, a declarat Gheorghe Mihăilescu pentru mainnews.ro.

Cine este Codruț Ion Bîlea

Codruț Ion Bîlea a absolvit cursurile Facultății de Silvicultură și Exploatări Forestiere a Universității ”Transilvania” din Brașov în 1988 și a început cariera profesională ca inginer în cadrul Institutului de Cercetări și Amenajări Silvice. Din 1990 a îndeplinit funcții de execuție și conducere în cadrul Ocolului Silvic Curtea de Argeș și al Direcției Silvice Argeș, iar din 2007 a ocupat funcțiile de consilier al directorului general și director al Departamentului Fond Forestier, în aparatul central al Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva.

Reacția ministrului Mediului: Avem nevoie de profesionişti în fruntea instituţiilor publice

Costel Alexe, ministrul Mediului, salută decizia Consiliului de Administraţie al Regiei Naţionale a Pădurilor de a-l revoca pe Gheorghe Mihăilescu din funcția de director Romsilva, susținând că este nevoie de „profesionişti și oameni integri în fruntea instituţiilor publice”

„Salut decizia Consiliului de Administraţie al Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva de a-i revoca domnului Gheorghe Mihăilescu mandatul de director general Romsilva (…) nu accept compromisuri, trunchieri şi jumătăţi de măsură! Consider că astăzi Consiliul de Administraţie al Romsilva a transmis un mesaj clar de transparenţă(…)Avem nevoie de profesionişti în fruntea instituţiilor publice, de oameni integri, care nu fac rabat de calitate şi pun interesul public mai presus de comenzi politice sau interese personale.(…)Este nevoie de o abordare nouă în sistem pentru că din păcate multe instituţii ale statului au intrat într-un cerc al neîncrederii „, a scris Costel Alexe, pe Facebook.

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW