Sunday, May 19, 2024
Jurnalism corect


Directorul medical de la „Victor Babeș”, despre condițiile în care vor avea loc sărbătorile pascale: Va crește riscul de infectare / În maximum două saptămâni ne vom confrunta cu consecința acestor aglomerații

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 15 aprilie 2020 Etichete: ,

Directorul medical al spitalului de boli infecțioase „Victor Babeș” din București, Simin Florescu, spune că măsurile de relaxare a restricțiilor anunțate pentru sărbătorile pascale vor crește riscul de infectare, menționând că “sunt pregătiți pentru valul care va urma”

„Chestiile sunt cumva contradictorii. Va crește riscul de infectare. În momentul în care ies pe stradă sute sau mii de oameni în seara respectivă, va fi greu de păstrat distanțarea. Inevitabil va fi un buluc. Vom vedea ce-o să iasă. Noi suntem pregătiți pentru valul care va urma”, a spus directorul medical al spitalului „Victor Babeș” despre măsurile de relaxare a restricțiilor pentru Paștele ortodox, într-o intervenție la Digi24.

Simin Florescu a mai adăugat că în maximum două săptămâni spitalele se vor confrunta cu consecința măsurilor de relaxare anunțate de MAI.

„Ce să spun? Dacă nu se poate, asta e. Vom avea spitalele aglomerate. (…) În maximum două săptămâni ne vom confrunta cu consecința acestor aglomerații, exact ce încercăm să evităm de două luni. (…) Încă nu suntem saturați cu cazurile de terapie intensivă, dar dacă insistăm se poate ajunge și acolo”, a mai spus Simin Florescu.

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW