Monday, September 26, 2022
Jurnalism corect


Directorul Institutului de Fizică Nucleară de la Măgurele, demis

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 15 august 2020 Etichete: , ,

Directorul Institutului de Fizică Nucleară de la Măgurele ”Horia Hulubei”, academicianul Nicolae Victor Zamfir, a fost demis vineri seară. Federația Sindicală Hermes susține că este „ o zi istorică pentru cercetarea științifică din România”. Gabriela Firea, atacuri către Ministrul Educației.

Monica Anisie l-a demis pe cel ce se ocupa de Institutul de Fizică Nucleară ”Horia Hulubei” și de Laserul de la Măgurele, iar reacțiile nu au întârziat să apară.

Federația Sindicală Hermes anunță că, prin această decizie, teroarea a fost înlăturată din cadrul institutului și salută decizia luată de Monica Anisie.

O zi istorica pentru cercetarea stiintifica din Romania, dupa o lupta lunga a fost demis ayatollahul de la Magurele, Nicolae Zamfir, din functia de director general al IFIN-HH.
Ii felicitam pe colegii din IFIN-HH care au stat drepti in fata terorii instaurate de Zamfir, il felicitam pe cei care au fost in primele randuri ale acestei lupte.
14 august este ziua in care autoritatile au intors armele impotriva imposturii si terorii, doamna Anisie a scris astazi o pagina importanta a istoriei cercetarii stiintifice romanesti si a facut primul pas pentru reintoarcerea in Europa.
Il felicitam si pe noul director general interimar Nicolae Marginean pentru curajul pe care il are acum cand soarta IFIN-HH este in joc. Federatia va sprijini IFIN-HH sa isi recastige locul pe care il merita in randul INCD-urilor si in Europa.
Solidaritate si curaj!”, scrie în postarea publicată de Federația Sindicală Hermes.

 

Pe de altă parte, Gabriela Firea critică decizia luată de Monica Anisie.

Dragii mei,
Tortura politica in aceste vremuri depaseste orice limita! Cititi va rog CV-ul impresionant al academicianului Nicolae Victor Zamfir – Directorul institutului de Fizica Nucleara “Horia Hulubei” – Laserul de la Magurele.
Ei bine, a fost demis! Da, demis! De un ministru al Educatiei care nu stie sa vorbeasca si sa scrie corect limba romana! Este infiorator ce se intampla! Au ajuns corigentii sa-i indeparteze pe academicieni!

Mai mult de atat, chiar nu se poate!

Ca senator si primar am sprijinit activitatea de la Magurele. De aceea, stiu personal cat de mult s-a implicat Profesorul Zamfir in activitatea de cercetare, in rezultatele obtinute, in formarea unei echipe internationale de cercetatori.

Datorita lui, Romania ocupa un loc meritoriu pe harta mondiala a cercetatii.

Dar, iata ca s-a gasit cineva, din obscurul politicului, sa-l alunge. Realmente, este abominabil”, a scris Gabriela Firea.

Sursă foto: jurnalul.ro

 

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW