Thursday, October 28, 2021
Jurnalism corect


Directorul INSP îl contrazice pe Ludovic Orban. Masca, obligatorie pentru copii doar în timpul recreațiilor

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 12 august 2020 Etichete: , ,

Simona Pârvu, directorul INSP, susține că recomandarea pe care Institutul Național de Sănătate Publică a trimis-o Ministerului Sănătății prevede ca masca de protecție să fie purtată de elevi doar în timpul recreațiilor.

Această recomandare contrazice ceea ce a declarat Ludovic Orban în Plenul Parlamentului, și anume că elevii, profesorii și personalul școlar auxiliar vor fi nevoiți să poarte masca de protecție.

Directorul INSP a adăugat că profesorii vor fi nevoiți să poarte masca de protecție în timpul orelor de curs.

De asemenea, Simona Pârvu a declarat pentru Edupedu.ro că la trei cazuri de infectare în clase diferite, școala se va închide.

Dacă se descoperă un copil infectat, atunci se va închide sala de clasă, aceasta va fi dezinfectată, iar elevul și contacții acestuia vor sta în izolare timp de 14 zile. Dacă vorbim de un focar mai mare, atunci școala va fi închisă pe o perioadă de 14 zile. Din punct de vedere epidemiologic, ar trebui să fie minimum trei cazuri dispersate în ture sau clase diferite pentru a închide toată școala, altfel, dacă vorbim de o singură clasă, atunci avem de a face cu un focar localizat. Nu se pune problema de a da vina pe cineva, este un virus cu transmisie comunitară, oricine îl poate lua de oriunde, important este să localizăm cât mai repede cazurile și să limităm cât mai mult transmiterea bolii” a declarat Simona Pârvu pentru Edupedu.ro.

Sursă foto: Inquam Photos/Octav Ganea

 

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW