Monday, November 28, 2022
Jurnalism corect


Directorul general de la Direcția de Salubrizare din Sectorul 1, fost consilier PSD, a fost demis de Clotilde Armand

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 28 iulie 2021

Directorul general de la Direcția de Utilități Publice, Salubrizare și Protecția Mediului din Sectorul 1, Bogdan Pavel, a fost demis din funcție de Clotilde Armand, potrivit unui anunț al edilului. Pavel a fost de-a lungul timpului viceprimar al Sectorului 5 și consilier local al PSD în mai multe mandate.

Astăzi am decis eliberarea din funcție a directorului general de la Direcția de Utilități Publice, Salubrizare și Protecția Mediului Sector 1. Domnul Bogdan Pavel a fost: consilier PSD Sector 5; consilier local al Sectorul 1 (2012-2016), viceprimar al lui Marian Vanghelie (2008-2012) și fost consilier personal al lui Daniel Tudorache”, a scris Clotilde Armand, pe Facebook.

Edilul susține că fostul director adjunct al instituției a ajuns la Primăria Capitalei imediat după alegerile din luna septembrie a anului 2020.

Și el a fost consilier al primarului PSD Daniel Tudorache. Răzvan Aurelian Munteanu a fost detașat de primarul general Nicușor Dan ca director al Administrației pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic”, acuză Clotilde Armand.

Direcția de Salubrizare, implicată în scandalul alegerilor

Direcția de Utilități Publice, Salubrizare și Protecția Mediului din Sectorul 1 a fost una dintre instituțiile protagoniste ale scandalului de la alegerile locale.

Atunci, Clotilde Armand susținea că un individ a fost surprins de candidații USR PLUS la Consiliul Local în timp ce încerca să iasă din clădirea Complexului multifuncțional având asupra sa un teanc de procese verbale originale de la alegeri.

Acesta s-ar fi refugiat la etajul al doilea al aceleași clădiri, unde se află sediul Direcției de Salubrizare, loc în care ar fi fost descoperite mai multe procese verbale necompletate.

Tot în această direcție a fost amenajată o sală, cu un panou alb pe care era scris numele secțiilor de vot din sector și calcule. Pe o foaie erau trecute numele candidaților, iar alături se găsea un teanc de procese verbale de la secțiile de votare albe, necompletate. Spațiul direcției era folosit de fostul primar al Sectorului 1 pentru sediu de campanie și aici modifica procesele verbale cu ajutorul angajaților de la Direcția de Salubrizare. Da, într-o instituție publică”, susține Clotilde Armand.

Controversa alegerilor din Sectorul 1

Chiar dacă rezultatul obținut de Clotilde Armand în septembrie 2020 a fost validat definitiv de o instanță, contracandidatul său, Daniel Tudorache, a acuzat în mai multe rânduri că alegerile au fost fraudate și chiar a demarat un proces de renumărare a voturilor, în care s-au implicat procurorii Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ), întrucât acuzațiile fostului primar PSD l-au vizat pe procurorul Biroului Electoral Central.

Astfel, la cererea procurorului SIIJ, o echipă coordonată de Serviciul Control Intern din Poliția Capitalei a început renumărarea tuturor voturilor exprimate la alegerile pentru Primăria Sectorului 1.

Deși există o diferență în favoarea fostului primar Daniel Tudorache, surse juridice au declarat pentru Main News că lipsesc mai mulți saci de voturi din 20 de secții de votare, reprezentând 12% din numărul total al buletinelor de vot.

Nu este clar, la acest moment, unde sunt voturile indicate ca lipsind, astfel că nu se știe dacă acestea vor putea fi renumărate, în final.

Sursă foto: Clotilde Armand / Facebook

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW