Friday, June 14, 2024
Jurnalism corect


Directorul CNAIR, ultimele informații despre Autostrada Sibiu – Pitești: Pe lotul 1 se lucrează

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 6 aprilie 2020 Etichete: , ,

Mariana Ioniță, directorul general al CNAIR a oferit ultimele informații despre stadiul construcției autostrăzii Sibiu – Pitești, parte din A1. Pe lotul 1 al autostrăzii constructorul a finalizat proiectul tehnic, iar săptămâna trecută a primit ordinul de începere a lucrărilor.

Într-un interviu acordat Agerpres, Mariana Ioniță s-a arătat încrezătoare vis-à-vis de capacitatea companiei austriece Porr de a mobiliza resurse și a finaliza în grafic lucrarea.

„Pe lotul 1, Sibiu – Boiţa, se lucrează. Antreprenorul a început activitatea săptămâna care tocmai s-a încheiat şi sperăm că lucrările se vor desfăşura conform graficului pe care ni l-am propus. Avem mare încredere în capacitatea antreprenorului austriac de a-şi organiza efectivele de utilaje şi forţa de muncă.”

Cu privire la loturile de autostradă care vor traversa zona montană, Mariana Ioniță s-a raliat pozițiilor din societatea civilă cu privire la necesitatea efectuării de studii geotehnice înainte ca lucrările de proiectare și execuție să fie scoase la licitație.

Pe lotul 2, Boiţa – Cornetu, după ce vor fi finalizate studiile geotehnice solicitate, pentru a răspunde la anumite clarificări ale experţilor BEI PASSA, vom reuşi ca până la finele anului sau în prima parte a anului următor să lansăm procedura de achiziţie publică. Menţionez că zona de desfăşurare a proiectului este una dificilă. Autostrada va traversa munţii şi vor fi necesare tuneluri, de aceea sunt imperios necesare anumite studii şi analize suplimentare pentru a avea certitudinea că, odată începute procedurile de achiziţie publică, dar şi execuţia propriu-zisă, într-un viitor apropiat, le vom putea gestiona din punct de vedere al riscurilor identificate şi, implicit, să le putem finaliza.

Pentru lotul 3, Cornetu – Tigveni, avem speranţa că acţiunile concertate pe care le desfăşurăm acum vor conduce la deschiderea procedurii în a doua parte a anului 2020, spre trimestrul IV. La lotul 4, Tigveni – Curtea de Argeş, comisia de evaluare desfăşoară o activitate intensă pentru evaluarea lucrărilor şi închiderea procedurii de achiziţie publică în perioada imediat următoare.

Cu privire la lotul 5 al autostrăzii, câștigat la licitație de compania italiană Astaldi, Mariana Ioniță a declarat că în prezent nu poate fi semnat contractul atâta timp cât există contestații.

Pentru lotul 5, Curtea de Argeş – Piteşti, a fost desemnat ofertantul câştigător. Acolo ar fi putut începe serviciile de proiectare şi ulterior lucrările dacă unul dintre ofertanţi nu ar fi contestat în mod nejustificat rezultatul procedurii de achiziţie.

Sursa foto: Facebook / Mariana Ioniță

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW