Friday, February 23, 2024
Jurnalism corect


Directorul CNAIR dă asigurări: Suntem pregătiţi pentru sezonul de iarnă

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 10 ianuarie 2022

Cristian Pistol, directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), a asigurat luni, 10 ianuarie, că firma este pregătită să intervină pe rețeaua rutieră. Pistol a condus ședința comandamentului de iarnă, care a avut loc astăzi, și a verificat situația, potrivit unui comunicat de presă al CNAIR.

În cadrul ședinței s-au analizat toate măsurile necesare pentru menținerea circulației în condiții de siguranță pe rețeaua națională de drumuri și autostrăzi.

Cristian Pistol a subliniat că ”suntem pregătiți pentru sezonul de iarnă. Avem stocurile necesare de sare, nisip, clorură de calciu, la care se adaugă mobilizarea în teren a utilajelor proprii. CNAIR a demonstrat că a înțeles valoarea prevenției și pregătirii”.

„Am încredere că vom trece cu bine peste această perioadă. Prioritatea noastră este protejarea vieții cetățenilor, pe lângă activitatea de întreținere și menținere a fiabilității rețelei rutiere. Nu trebuie să punem în pericol viața cetățenilor, motiv pentru care, în primul rând, trebuie să preîntâmpinăm situațiile riscante și să alocăm resursele necesare.

Trebuie să transmitem opiniei publice că, în cazul în care vom fi nevoiți să închidem sectoare de drumuri, această decizie va ține cont de siguranța cetățenilor”, a explicat Cristian Pistol, directorul general al CNAIR.

Șeful companiei a detaliat apoi fenomele care duc la închiderea drumurilor.

„Experiența anilor trecuți ne arată că, deși au fost sectoare de drum pe care puteam să intervenim în continuare, viscolul, în special, reducea atât de mult vizibilitatea, încât deplasarea ar fi pus în pericol viețile participanților la trafic. Din aceste motive, a fost nevoie să închidem circulația până când fenomenele meteo au încetat, fiindcă intervențiile, în anumite condiții, nu-și mai ating scopul.

Un alt fenomen, care ne obligă să închidem anumite porțiuni ale rețelei rutiere, este freezing rain, ploaie înghețată, situație în care materialele antiderapante nu mai sunt eficiente. Ca atare, închidem respectivul sector de drum, până când fenomenul se oprește și putem relua intervențiile, astfel încât circulația să fie deschisă în condiții de siguranță.

Vreau să transmit șoferilor că, dacă văd utilajele CNAIR acționând pe porțiuni de drum închise, nu înseamnă că pe acolo pot circula și ei cu propriile vehicule, acestea neavând caracteristicile specifice utilajelor de deszăpezire”, a completat el.

Foto: Facebook/ Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere 

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW