Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


UPDATE A fost deschisă circulația rutieră pe Pasajul Domnești

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 11 noiembrie 2022 Etichete: ,

UPDATE: Circulația rutieră pe Pasajul Domnești a fost deschisă.

Știrea inițială: 

Pasajul Domnești, unul dintre proiectele esențiale pentru fluidizarea traficului pe Centura Capitalei, va fi deschis traficului vineri, 11 noiembrie, la ora 12:00. Anunțul a fost făcut de directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Cristian Pistol.

Câteva zeci de minute sunt nevoiți să aștepte șoferii, la orele de vârf, pentru a traversa intersecția de la Domnești de pe Centura Capitalei, devenită aproape un adevărat simbol al neputinței autorităților.

Încă din anul 2008 statul se chinuie să finalizeze o soluție prin care să fie fluidizat traficul în zonă. Ultimul contract, care prevede realizarea unui sens giratoriu suspendat, a fost încheiat în anul 2017 cu firma Straco, cu termen de predare 2 ani și 3 luni. Mult timp lucrările au tot tărăgănat din cauza incapacității constructorului, aflat în insolvență, dar și pentru că autoritățile au întârziat cu exproprierile.

Aflată la un pas de faliment și presată de responsabilii din CNAIR, Straco a subcontractat lucrările către firma Tracon, care reușit să impulsioneze șantier, astfel încât vineri se va putea tăia panglica iar șoferii circula pe noul giratoriu suspendat.

Rămân probleme cu accesul în București

Cu toate acestea, coșmarul celor care vor să intre în București prin această rută va continua. Un proiect complementar al Primăriei Capitalei, care prevede modernizarea Bulevardului Prelungirea Ghencea, bate pasul pe loc. Doar un tronson de circa 700 metri, între Strada Brașov și Râul Doamnei, este aproape gata, restul traseului nefiind încă atacat.

Primarul general, Nicușor Dan, susține că sunt mari probleme cu proiectul tehnic, realizat în timpul administrației Firea de către o companie municipală, și vrea să lanseze o licitație pentru îmbunătățirea documentației și execuția lucrărilor între Râul Doamnei și Pasajul Domnești. Porțiunea dintre Strada Brașov și Terminalul tramvaiului 41 va fi realizată de continuată de compania municipală Trustul de Clădiri Metropolitane.

Pasaj suprateran pe DJ 602 Centura București – Domnești

Constructor: Asocierea Straco-Comnord-Specialist Consulting

Valoarea contractului: 91,5 milioane lei

Data semnării contractului: 10 mai 2017

Durata contractului: 51 de luni, dintre care 3 luni proiectare, 24 luni execuție și 24 de luni perioada de garanție a lucrărilor

Emiterea ordinului de începere a lucrărilor: 5 ianuarie 2018

 

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW