Wednesday, September 28, 2022
Jurnalism corect


Directorul CFR Călători dorește scumpirea biletelor: Aceste tarife datează din 2013

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 11 iunie 2021

Noul director al CFR Călători, Ovidiu Vizante, consideră că prețurile biletelor de tren ar trebui majorate, în condițiile în care tarifele actuale datează din anul 2013.

Oficialul a arătat cu degetul către Ministerul Transporturilor, instituția care ar putea decide modificarea tarifelor.

„Nu e atributul CFR Călători să stabilească politica de tarife, dar trebuie să ținem cont că aceste tarife datează din 2013. Dacă ne uităm un pic doar la rata inflației din 2013, probabil că se va umbla la aceste tarife. Dar nu este atributul CFR Călători. Dacă ministerul va decide că tarifele se vor majora, vom accepta majorarea. Pot să vă spun că toți operatorii feroviari de călători, indiferent de capital, de stat sau privat, au solicitat acest lucru. S-au purtat discuții, a existat o ședință a tuturor operatorilor de călători. Minuta ședinței a fost transmisă ministerului. Dar nu este atributul nostru. Noi am arătat doar că rata inflației în ultimii trei ani a fost 16%”, a declarat Ovidiu Vizante, citat de Agerpres.

Ovidiu Vizante a fost prezent, vineri, în Gara de Nord, pentru a dat startul circulației „Trenurilor Soarelui”, care vor circula spre litoral până pe 5/6 septembrie. Călătorii vor avea la dispoziție 40 de trenuri ce vor asigura zilnic legături directe din toată țara cu staţiunile de la Marea Neagră și cu Delta Dunării.

CITEȘTE ȘI: CFR Călători introduce din 11 iunie „Trenurile Soarelui”

Sursa foto: Inquam Photos / Casian Mitu

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW