Wednesday, August 17, 2022
Jurnalism corect


Directorul ANPC: Nu există dovezi că virusul Sars-Cov-2 se transmite prin alimente

By Andreea Traicu , in Stirile zilei , at 26 septembrie 2020 Etichete: , , ,

Paul Anghel, directorul  general al ANPC, susţine că nu există dovezi potrivit cărora COVID-19 s-ar transmite prin alimente, invocând un studiu prezentat de Universitatea din Bucureşti..

„Având în vedere ultimele ştiri apărute în presă, despre cum se poate transmite virusul Sars-Cov-2 prin alimente şi în special prin pâine, consider că este de datoria mea, în calitate de director general al ANPC, să atrag atenţia supra efectelor acestui tip de ştiri asupra încrederii consumatorilor în anumite produse (de bază) şi asupra industriei de profil. Rezultatele făcute publice de Universitatea Bucureşti se contrazic oarecum cu declaraţiile Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) şi ale Autorităţii Europene pentru Siguranţa Alimentară (EFSA) potrivit cărora nu există dovezi că virusul SARS-Cov-2 s-ar transmite prin consumul de alimente”, a precizat, pentru Agerpres, Paul Anghel.

„Nu există nicio dovadă privind prezenţa în alimente a virusului, supravieţuirea acestuia în aliment şi riscul de infectare a oamenilor. Aceasta este poziţia oficială a autorităţilor internaţionale amintite, care a rămas neschimbată de la începutul pandemiei până în prezent”, menţionează Paul Anghel.

Directorul ANPC susţine că va solicita un punct de vedere oficial Grupului de Comunicare Strategică.

Sursa foto: Ziarul de Iaşi

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW