Sunday, December 3, 2023
Jurnalism corect


Directorul agenției germane de securitate cibernetică, demis. A fost acuzat că ar avea legături cu serviciile secrete ruse

By Matthew Garvey , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 18 octombrie 2022 Etichete: , , ,

Directorul agenției germane de securitate cibernetică (BSI), Arne Schönbohm, a fost demis marți, 18 octombrie, pe fondul acuzațiilor potrivit cărora ar avea legături cu persoane din serviciile secrete ale Federației Ruse, notează Deutsche Welle.

Anunțul, publicat prima dată în presa germană, a fost confirmat ulterior și de un purtător de cuvânt al Ministerului german de Interne.

Decizia vine pe fondul acuzațiilor, bine cunoscute și discutate în media, și care au distrus permanent încrederea publică în neutralitatea și imparțialitatea biroului (n.r. condus de Arne Schönbohm), fiind cea mai importantă autoritate în domeniul securității cibernetice a președinției germane”, a declarat purtătorul de cuvânt.

Schönbohm este unul dintre cei care, acum 10 ani, au înființat o asociație numită Consiliul de Securitate Cibernetică al Germaniei, care are ca scop să aducă împreună specialiști din partea instituțiilor publice și din companiile private și să transmită informații neutre din punct de vedere politic către companii, politicieni și autorități.

Numai că Asociația a apărut în prim-plan după ce s-a dovedit că reprezentantul unei firme este un fost membru al serviciilor de informații din Federația Rusă care a fost și decorat de Vladimir Putin.

Fostul director BSI a participat săptămâna trecută la o reuniune aniversară a Asociației, iar presa germană arată că acesta ar fi motivul principal pentru care ar fi fost demis.

Compania deținută de fostul agent rus – Protelion –  a fost, la rândul ei, exclusă din Consiliul de Securitate Cibernetică al Germaniei.

Sursa foto: Pixabay

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW